Eveniment-Social

UNIC in Europa de Sud-Est: Centru Avansat de Cercetare-Dezvoltare în Medicina Experimentala, la UMF Iasi – GALERIE FOTO, VIDEO

Publicat: 30 iun. 2016

@ Ieri, in prezenta conducerii Universitatii de Medicina si Farmacie din Iasi si a primarului Mihai Chirica, a fost lansat Centru Avansat de Cercetare-Dezvoltare în Medicina Experimentala @ Acesta este unic in Europa de Sud-Est si printre cele mai moderne din lume @ „Finalizarea acestui proiect este un prim pas in dezvoltarea unor valoroase initiative ce tin de cercetarea fundamentala. Centrul se integreaza pe strategia pe care o vom aborda in viitor”, a sintetizat prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul institutiei de invatamant superior

Ieri, la sediul Facultatii de Bioinginerie Medicala de la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) Grigore T. Popa Iasi, s-a derulat manifestarea dedicata închiderii proiectului intitulat „Centru Avansat de Cercetare-Dezvoltare în Medicina Experimentala – CEMEX„.

La eveniment au luat parte: Daniela Drugus – managerul proiectului si Directorul General Administrativ (DGA) de la UMF, prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul institutiei, prof. univ. dr. Ostin Mungiu si primarul municipiului Iasi, Mihai Chirica. „Finalizarea acestui proiect este un prim pas in dezvoltatea unor valoroase initiative ce tin de cercetarea fundamentala. Centrul se integreaza pe strategia pe care o vom aborda in viitor. Ne dorim sa avem una dintre cele mai puternice si moderne platforme de cercetare din Romania si sa-i atragem pe cei mai buni specialisti”, a sintetizat prof. univ. dr. Viorel Scripcariu.

De precizat ca, poiectul este co-finantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala, în baza contractului de finantare nr. 635/12.03.2014, cod SMIS-CSNR 48880, încheiat cu Ministerul Educatiei Nationale în calitate de Organism Intermediar, în numele si pentru Ministerul Fondurilor Europene în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operational Sectorial „Cresterea Competitivitatii Economice”.

Citeste si: Important proiect educational pentru regiunea Moldovei, organizat de o gradinita, derulat la Iasi – GALERIE FOTO, VIDEO

„Valoarea totala a proiectului este de 30.883.856 lei, din care asistenta financiara nerambursabila este de 25.000.000 lei. Acesta s-a implementat în localitatea Iasi, str. Mihail Kogalniceanu nr. 9 – 13, pe o durata de 27 de luni si 18 zile. Obiectivul proiectului este cresterea calitatii si eficientei activitatii de cercetare-dezvoltare în domeniul medical, în vederea îmbunatatirii serviciilor de sanatate si promovarii competitivitatii economice cu impact în industria farmaceutica”, au transmis oficialii Universitatii de Medicina.

„Auzim adesea în jurul nostru voci blazate care declama: «Cercetarea adevarata costa bani! De unde bani, mai ales în România?». Nimic mai gresit. Cercetarea presupune investitii, într-adevar, dar cercetarea adevarata, cercetarea de calitate, cercetarea racordata la nevoile pietei întoarce înzecit investitia facuta. Avem asadar sansa reala a unei prosperitati solid fundamentate pe înalta tehnologie de care dispune CEMEX, în conjunctie cu oportunitatile de finantare pe care le poate accesa acesta. Rolul nostru în transformarea acestei sanse în succes consta într-un aport inteligent si constant de imaginatie si perseverenta – doar asa vom reusi sa valorificam la maximum infrastructura si resursele pe care le detinem: cercetatori profesionisti, echipamente si parteneriate„, a aratat si managerul de proiect, Daniela Drugus. 

Citeste si: Proiect important finalizat de UMF Iasi

Comentarii
Adauga un comentariu