Actualitate

Unirea Principatelor Române a fost marcată în multe oraşe din ţară. Oamenii din Vaslui s-au prins într-o horă în cimitir

Publicat: 25 ian. 2023
Unirea Principatelor Române a fost marcată în multe oraşe din ţară. Oamenii din Vaslui s-au prins într-o horă în cimitir
Oamenii din Vaslui s-au prins într-o horă în cimitir Sursa foto: monitorulbt.ro

Unirea Principatelor Române a fost marcată în mai toate oraşele din ţară, însă la Vaslui participanții s-au prins într-o horă în cimitir.

Mai exact, evenimentul a fost organizat de către Consiliul Județean Vaslui, iar la eveniment și la horă a participat și președintele instituției, Dumitru Buzatu.

După slujbă, cei prezenţi la eveniment s-au prins într-o horă în cimitir

Participanții au fost invitaţi şi la slujba de pomenire şi depunerea de coroane în cimitirul din Solești, unde este mormântul Elenei Rosetti, soția lui Alexandru Ioan Cuza.

După slujbă, cei prezenţi la eveniment s-au prins într-o horă în cimitir. Pe lângă horă, liderul PSD Vaslui a ținut și un discurs.

„Acum este destul de complicat, după atâția ani, când a urmat și actul unirii de la 1 decembrie 1918, să te afli la cârma statului român, darămite atunci, în 1859, când imperiul otoman se clătina și noi încă eram supuși otomanilor, când statele europene aveau o anumită viziune și nici pe departe nu se gândeau ca aici să fie înființat un nou stat, când imperiul habsburgic încă visa să mențină fărâmițarea aceasta, și poate că numai șansa și capacitatea omului pe care această femeie l-a suportat și l-a susținut atâția ani de zile au făcut ca să fim noi ceea ce suntem astăzi”, a declarat Dumitru Buzatu, citat de monitorulbt.ro.

Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu au participat la ceremoniile organizate la Iaşi şi Focşani

Premierul Nicolae Ciucă şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, au participat, marţi, la manifestările organizate la Iaşi şi Focşani cu prilejul Zilei Principatelor Române.

Şeful Executivului a susţinut alocuţiuni la cele două evenimente organizate în Piaţa Unirii din Iaşi şi în Piaţa Unirii din Focşani. Înainte de a participa la aceste manifestări, Ciucă a vizitat proiectul de extindere a Aeroportului Internaţional Iaşi.

Primarul Iaşiului, Mihai Chirica, a spus săptămâna trecută că toți șefii de partide au fost invitați la manifestările de Ziua Unirii de la Iași.

„Nu vrem să politizăm acest eveniment şi nu vrem să ţipăm inutil. Vrem într-adevăr să fie unire şi să încercăm să facem un eveniment dedicat înaintaşilor noştri. Sunt invitaţi toţi preşedinţii de partide”, a spus Chirica într-o conferință de presă.
Comentarii
Adauga un comentariu