Actualitate

Unistil ar putea inghiti RATP

Publicat: 10 iun. 2010
1

@ Transportul public auto din oras ar putea fi preluat in viitor de catre SC Unistil @ Desi varianta este negata de sefii RATP, patronul SC Unistil sustine ca ar putea sa participe daca activitatea auto de transport va fi scoasa la licitatie @ Transferul nu s-ar putea insa realiza mai devreme de un an si depinde de efectele crizei economice

Transportul public auto din oras ar putea fi preluat, pe viitor, de catre SC Unistil. Desi nu exista inca o confirmare oficiala din partea sefilor Regiei Autonome de Transport Public (RATP), surse din cadrul institutiei sustin ca aceasta este cea mai optima varianta pentru a rezolva criza financiara in care se zbate societatea. Practic, sefii institutiei ar urma sa scoata la licitatie partea auto de transport, care poate sa fie preluata de catre SC Unistil, firma de casa a administratiei Nichita (nume conspirativ Mihai). Intrebat, seful Unistil sutine ca nu s-ar da la o parte din calea unei astfel de oferte, dar nu mai devreme de un an. „Deocamdata nu se pune problema, intrucat este un an de criza in care mi-a fost foarte greu. Daca s-ar organiza o astfel de licitatie intr-o luna-doua, nu cred ca as putea sa particip. Anul viitor insa, cine stie? Este posibil orice in conditiile actuale. Depinde foarte mult de cum va evolua firma din punct de vedere economic. In ce ma priveste, fara 1,5 milioane euro nu ai ce cauta intr-o astfel de afacere. Eu acum am acoperit toate traseele si urmeaza sa mai aduc inca patru autobuze pe gaz din Austria. Am auzit si eu de varianta aceasta, chiar m-au intrebat si angajati de-ai mei daca este posibil sa preiau activitatea aceasta de la RATP”, a declarat Vasile Puscasu, patronul SC Unistil.

Seful RATP: „Este imposibil”

De cealalta parte, sefii RATP neaga cu vehementa aceasta varianta, dar nici nu au avansat o alta solutie pentru iesirea societatii din situatia financiara dificila in care se afla. Datoriile acesteia la bugetul de stat se ridica acum la 100 de milioane lei. Reprezentantii RATP sustin ca nu pot desparti transportul local auto de cel electric si daca un privat va prelua vreodata RATP, acesta va trebui sa investeasca puternic. „Eu le urez succes celor care doresc o astfel de afacere, dar nu cred ca este posibila. In primul rand, nu putem da transportul auto deoparte si sa lasam partea de tramvaie cu datoriile. Cel care va dori sa ne preia va trebui sa vina cu mijloace de transport mult mai bune decat ale noastre. Dar nu e cazul Unistil”, a declarat directorul RATP. Totusi, varianta preluarii activitatii auto a RATP de catre SC Unistil nu este chiar atat de imposibila. Astfel, din punct de vedere al amplasamentului, problema este ca si rezolvata, SC Unistil avand garajele in Tudor Vladimirescu, exact langa sectia I de autobuze si microbuze a RATP. In al doilea rand, firma din Negresti este noul proprietar al statiei de carburanti din Tudor Vladimirescu, statie care a fost candva a RATP. Tot in Tudor Vladimirescu, Unistil mai detine si un atelier de reparatie si diagnostic pentru autobuze. Mai mult, conform unei clauze in contractul incheiat intre RATP si SC Unistil, acesta poate fi prelungit automat cu inca 5 ani la finalul intelegerii.

Comentarii
  • Cind doua sindicate de la RATP s-au opus in fata lui dr.Gherca sa nu se construiasca acea mult discutata Autogara,sefii de service si de sectie au votat sa se construiasca acea autogara,bineinteles ca e pentru UNISTIL,iar ing.Sandu Vasile,si cu ing BARBU RADU aplaudau bucuria,este momentul sa-i fugariti pe toti trei v-au ingropat regia de cind sunt la conducerea sindicatelor si a regiei,Primarul se face ca nu stie ca Gherca Stoica si betivanul de Abalase au furat totu la puscarie cu ei.

  • Nu mai aveti niciun pic de mandrie in voi, daca permiteti unui derbedeu din Negresti sa puna mana pe RATP.Faceti ordine, dati afara din RATP si punet-va pe treaba.Asta e singura solutie.

  • Cum pana mea a ajuns o societate dintr-o gaura de oras (Barlad) sa faca transport in comun in Iasi?
    Au numai „cazazne” de autobuze care conform legii nici nu ar trebui sa poata circula, dar numai dl primar stie care e treaba.

  • mai gabi smantana :)) dar nu ai ce face i-a dute de lasa-ne in plata Domnului ca prea te bagi peste tot prin presa ieseana vezi dute de fa o plimbare;)

  • ati circulat vreodata pe traseul 18 ,Tatarasi-Pacurari ? Ati vazut cum arata pe dinauntru taraboantele alea rapanoase cu care sunt nevoiti sa circule calatorii ? …

  • Va meritati soarta…ati stat in casa la alegeri deci tacit l-ati aprobat ca primar…acum sa mergeti cu Unistilu.Sper sa bage cele mai rapandule autobuze.

Adauga un comentariu