Evenimente

Unitate in diversitate. Proiect inedit la Casa de Cultura din Pascani, organizat de profesori si elevi

Publicat: 10 apr. 2014

Port si mancare traditională la Casa de Cultura din Pascani. In prezenta unui public numeros, cateva scoli din Pascani si din imprejurimi si-au prezentat datinile si obiceiurile locale intr-un spectacol deosebit.

17 formatii si solisti vocali de la scolile din Pascani si din mai multe localitati din zona au fost prezente intr-un spectacol in cadrul unui proiect intercultural organizat la Casa de Cultura „Mihail Sadoveanu”. Sub deviza „Traim impreuna, sa ne cunoastem mai bine!”, tineri de toate varstele au prezentat traditii si obiceiuri din localitatile lor.

Nu au lipsit elementele de gastronomie si o prezentare de costume traditionale. Spectacolul a mai inclus cantece si recitari in limba romana si in limba rusa, precum si un cor religios din localitatea Mircesti.

Coordonatorii acestui proiect au fost profesorii Carmen Apostol si Ovidiu Olaru si a cuprins elevi ai scolilor din Bratesti, Mircesti, Mogosesti, Rachiteni, precum si de la Scoala Generala „Iordache Cantacuzino” si Liceul Teoretic „Miron Costin” din Pascani.

Evenimentul a ajuns la cea de-a treia editie si cuprinde doua sectiuni, una derulata inainte de Sarbatorile de Craciun si una desfasurata in preajma Sfintelor Sarbatori de Paste, avand ca scop conservarea valorilor culturale nationale, potrivit bittv.info.loading...

Adauga un comentariu