Scena artistica din Romania

UNITER a anuntat nominalizarile pentru premiile din acest an

Publicat: 21 feb. 2017

Regizorii Victor Ioan Frunza, Yuri Kordonsky si Bobi Pricop, actorii Andrei Hutuleac, Richard Bovnoczki, Anca Ularu, Ana Ciontea, Gheorghe Visu si Miklos Bacs se regasesc printre cei nominalizati la cea de-a XXV-a editie a Premiilor Galei UNITER care va avea loc pe 8 mai, la Teatrul NationalMihai Eminescu” din Timisoara, informeaza un comunicat transmis, marti, AGERPRES de Uniunea Teatrala din Romania.

Juriul care a stabilit nominalizarile pentru editia din acest an a galei a fost format din criticii de teatru Monica Andronescu, Alice Georgescu si Mircea Morariu.

Pentru Cel mai bun spectacol au primit nominalizari „Amadeus” directia de scena Victor Ioan Frunza la Teatrul Metropolis Bucuresti, „Artists Talk”, un spectacol de Gianina Carbunariu, la ARCUB — Centrul Cultural al municipiului Bucuresti, si „Pasarea Retro se loveste de bloc si cade pe asfaltul fierbinte”, scenariul si regia Radu Afrim, la Teatrul National Targu-Mures — Compania „Tompa Miklos”.

La categoria Cea mai buna regie in concurs vor intra Yuri Kordonsky pentru regia spectacolului „In adancuri” la Teatrul Maghiar de Stat Cluj, directorul de scena Victor Ioan Frunza, pentru regia spectacolului „Amadeus” la Teatrul Metropolis Bucuresti, si Bobi Pricop pentru regia spectacolului „O intamplare ciudata cu un caine la miezul noptii” la Teatrul National „I.L.Caragiale” din Bucuresti.

Cel mai bun actor in rol principal va fi ales dintre Andrei Hutuleac, Ciprian Nicula si Richard Bovnoczki, in timp ce pentru titlul de Cea mai buna actrita in rol principal se vor intrece Alina Petrica, Ana Ularu si Mihaela Trofimov.

Pentru Cel mai bun actor in rol secundar au intrat in concurs Gheorghe Visu, Miklos Bacs si Conrad Mericoffer, iar pentru Cea mai buna actrita in rol secundar au primit nominalizari Antoaneta Zaharia, Ana Bianca Popescu si Ana Ciontea.

La categoria Cea mai buna scenografie au fost nominalizati Adrian Damian pentru spectacolul „Iarna” la Teatrul „Nottara”, Dragos Buhagiar — „Cafeneaua” la Teatrul National „Vasile Alecsandri” Iasi si Irina Moscu — „Pasarea Retro se loveste de bloc si cade pe asfaltul fierbinte” la Teatrul National Targu-Mures — Compania „Tompa Miklos”.

Castigatorul premiului pentru critica teatrala va fi stabilit dintre Alina Epingeac, Doina Papp si Mirella Nedelcu Patureau.

In cursa pentru Cel mai bun spectacol de teatru TV au primit nominalizari „Livada de visini” de A.P. Cehov, regia Alexandru Lustig, „Jocul de-a vacanta” de Mihail Sebastian, regia Anca Maria Colteanu, si „Vandalul” de Hamish Linklater, regia si adaptarea Andreea Vulpe.

Cel mai bun spectacol de teatru radiofonic va fi ales dintre „Biblia Neagra” a lui William Blake, scenariul si regia artistica Ilinca Stihi, „Dada Cabaret” dupa Matei Visniec, adaptarea radiofonica si regia artistica Mihai Lungeanu, si „Poveste despre tatal meu” de Radu F. Alexandru, regia artistica Gelu Colceag.

La categoria Debut, nominalizari au primit Radu Branici, pentru rolul Morritz din spectacolul „Desteptarea primaverii” la Teatrul German de Stat Timisoara, Lavinia Pele — Dorulet in „Visul unei nopti de iarna” la Teatrul „Tony Bulandra” Targoviste si Iustinian Turcu — Georg in „Martiri” la Teatrul National „Radu Stanca” Sibiu — sectia Germana.

Spectacolele au avut premiera in perioada 1 ianuarie — 31 decembrie 2016.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit