National

Uniunea Europeana baga Romania in CONFLICT cu Rusia: Acuzatii de CRIME DE RAZBOI

Publicat: 17 oct. 2016

Bombardamentele lansate de regimul sirian si de aliatul sau rus asupra zonelor controlate de rebeli din orasul sirian Alep „ar putea constitui crime de razboi”, a avertizat luni Uniunea Europeana, denuntand „o escaladare catastrofala a conflictului” care dureaza din 2011.

Totodata, in concluziile adoptate de catre cei 28 de ministri de externe ai UE se precizeaza ca blocul comunitar va impune noi sanctiuni impotriva indivizilor si organizatiilor care sustin regimul sirian acuzat de represiunea sangeroasa din tara.

Citeste si Comandant NATO, scuze pentru raidul SUA asupra spitalului organizatiei Medici fara Frontiere in care au murit 42 de oameni

„De la inceputul ofensivei de catre regimul sirian si aliatii sai, in special in Rusia, intensitatea si amploarea bombardamentelor din estul orasului Alep sunt in mod clar disproportionate”, afirma ministrii de externe ai celor 28 de state membre UE intr-un comunicat comun transmis in urma reuniunii de luni de la Luxemburg.

„Vizarea deliberata a spitalelor, a personalului medical, a scolilor si infrastructurii esentiale, precum si utilizarea bombelor baril, a bombelor cu dispersie si a armelor chimice … ar putea reprezenta crime de razboi”, au afirmat sefii diplomatiilor UE.

Citeste si Parlamentul European cere ancheta independenta in cazul atacului comis de fortele americane asupra spitalului din Kunduz

Pe de alta parte, armata rusa a anuntat luni ca impreuna cu armata siriana isi va suspenda bombardamentele timp de opt ore joi la Alep in cadrul unei „pauze umanitare”.

„O pauza umanitara va fi instituita pe 20 octombrie la Alep de la ora 08:00 la ora 16:00 locala”, a declarat generalul Serghei Rudskoi, din cadrul Statului Major rus.

Citeste si Armata SUA, acuzata ca vrea sa elimine dovezi in cazul atacului din Kunduzloading...

Comentarii
  • ce legatura este intre titlu si continutul textului, RUSINE pentru astfel de aberatii, sanctiune dura d-le redactor asupra idiotului care a scris articolul!

Adauga un comentariu