National

Uniunea Europeana nu mai finanteaza proiectele eoliene si solare

Publicat: 08 mai 2014
1
Potrivit declaratiilor facute de directorul general al Organismului Intermediar pentru Energie din Ministerul Economiei, Viorel Madalin Beltechi, proiectele de producere a energiei din surse eoliene si solare nu vor mai primi finantare europeana in intervalul 2014 – 2020. Masura a fost luata intrucat Romania si-a atins tinta privind aceste resurse. Mai mult, autoritatile isi propun sa investeasca in proiecte care produc energie continua.
„In perioada 2014 – 2020, nu vor mai fi finantate proiectele bazate pe soare si vant, intrucat Romania si-a atins tinta pentru aceste resurse. Ne propunem sa continuam promovarea doar a acelor resurse care duc la echilibrarea si la imbunatatirea sistemului energetic national, iar acestea sunt biomasa, biogazul si microhidrocentralele”, a precizat Viorel Madalin Beltechi.

Citeste si Electricitatea eoliana platita de romani la factura aprinde becurile strainilor

Acesta a precizat ca proiectele eoliene si cele solare sunt concentrate in anumite parti ale tarii, ceea ce creeaza mari dezechilibre in sistem, in timp ce proiectele pe biomasa si hidro sunt amplasate in toate regiunile si pot produce energie in banda, adica incontinuu la aceeasi putere. Legislatia din sectorul energiei regenerabile prevede ca proiectele finantate din bani europeni primesc mai putine certificate verzi, proportional cu ajutorul primit de la UE, potrivit romaniatv.net.
Adauga un comentariu