Eveniment-Social

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a lansat prima licitație pentru dezvoltarea unui proiect imobiliar de amploare, într-o zonă selectă din Sărărie (EXCLUSIV)

Publicat: 21 oct. 2020
Universitatea
Un celebru proprietar din Iași a demarat licitația pentru realizarea unui proiect pe zona de imobiliare într-o zonă selectă din Sărărie

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a lansat o licitație pentru demararea unui proiect pe zona de imobiliare într-o zonă selectă și foarte bună pe segmentul rezidențial al orașului. Este vorba despre începerea lucrărilor pentru realizarea celei mai moderne baze sportive amplasate în zona Sărărie. Pentru început se caută o firmă care să împrejmuiască terenul cu un gard. Urmeaza ca, pe aproximativ 9.000 metri pătrați, să se pună la punct o mega-construcție, unde se vor investi 15 milioane de euro

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași a lansat o licitație pentru demararea lucrărilor pentru realizarea celei mai moderne baze sportive amplasate în zona Sărărie! Este vorba despre începerea lucrărilor pentru realizarea celei mai moderne baze sportive amplasate în zona Sărărie. Pentru început se caută o firmă care să împrejmuiască terenul cu un gard.

„Prima licitație legată de acest obiectiv, anume pentru realizare gard de împrejmuire, a fost lansată. Termenul limită pentru depunerea ofertelor de către firmele doritoare este 2 noiembrie 2020. Urmează perioada de evaluare și a contestațiilor, dacă vor fi. Termenul de execuție este de maximum 4 luni. Valoarea acestei lucrări este de 663 mii lei, fără TVA. Cel mai probabil, de anul viitor vom demara și lucrarea mare. Cred că în maximum 4 ani vom finaliza și marea lucrare pentru baza sportivă din Sărărie”, a declarat prof. univ. dr. Tudorel Toader, rectorul UAIC.

Licitație pentru demararea unui proiect pe zona de imobiliare într-o zonă selectă a orașului Iași

Concret, pe o suprafață uriașă amplasată într-o zonă rezidențială a Iașului, de aproximativ 9.000 metri pătrați, se pregătește o mega-construcție, unde se vor investi 15 milioane de euro. Deja, Primăria Municipiului Iași a aprobat Planul Urbanistic Zonal (PUZ). Totul se va întâmpla pe strada Sărărie, numărul 200. Aici, Universitatea „Cuza” va realizeza un Complex Sportiv. Acesta include un compus din terenuri exterioare, bazin de înot acoperit, sală de jocuri sportive, cu terenuri omologate de handbal, baschet și volei, prevăzut cu tribune rabatabile pentru 4.000 de locuri. Construcția va avea o înălțime de 21 de metri din punctul cel mai înalt al terenului natural în zona construită, subsol, demisol, parter și un etaj. E vorba și despre spații verzi, pe acoperișul clădirii urmând a fi propuse astfel de spații, cu respectarea legislației în vigoare.

„Vom construi un Complex Sportiv modern pentru întreaga comunitate academică”, a menționat rectorul Tudorel Toader

Având în vedere toate acestea, rectorul UAIC arată că investiția este destinată atât facultății de profil a instituției de învățământ superior, cât și pentru întreaga comunitate academică a urbei și nu numai.

„Vom construi un Complex Sportiv modern, pentru Facultatea de Educație Fizică și Sport, pentru întreaga comunitate academică. Este nefiresc să ai Facultate de Educație Fizică și Sport, să ai Sportul ca disciplină obligatorie în planurile de învățămant ale tuturor facultăților și să nu ai o bază sportivă modernă. Va fi cea mai modernă din oraș și chiar din întreaga Moldovă, de acest gen!”, a mai transmis prof. univ. dr. Tudorel Toader.

Adauga un comentariu