Eveniment-Social

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași anunță un interesant concurs lansat de Ministerul Afacerilor Externe

Publicat: 19 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași anunță un interesant concurs lansat de Ministerul Afacerilor Externe
Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" anunță, pentru studenți și alți interesați, un concurs pentru alegerea unui proiect de logo și de identitate vizuală pe tema Drepturilor Omului lansat de Ministerul Afacerilor Externe

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași anunță un concurs pentru alegerea unui proiect de logo și de identitate vizuală pe tema Drepturilor Omului. Acesta este organizat de Ministerul Afacerilor Externe. Totul are în vedere promovarea candidaturii României pentru un nou mandat de membru în Consiliul Drepturilor Omului pentru perioada 2023-2025

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași lansează un concurs pentru alegerea unui proiect de logo și de identitate vizuală pe tema Drepturilor Omului. Acesta este organizat de Ministerul Afacerilor Externe (MAE). Totul în vederea promovării candidaturii României pentru un nou mandat de membru în Consiliul Drepturilor Omului pentru perioada 2023-2025. Titlul competiției este „Istoria Drepturilor Omului este povestea omenirii”, iar termenul limită pentru transmiterea on-line a proiectelor este 31 martie 2021.

Concursul public organizat de MAE se adresează studenților români, din țară și din străinătate

Concursul public organizat de MAE se adresează studenților români, din țară și din străinătate, având ca domenii de studiu arte plastice, arhitectură, comunicare, relații publice și publicitate, drept, științe politice, relații internaționale, indiferent de ciclul de studii. Aceștia sunt invitați să propună Ministerului Afacerilor Externe un proiect de logo și identitate vizuală dezvoltată, care să prezinte un limbaj comun – expresiv, concludent – pentru tematica Drepturilor Omului, cu accent pe următorul set de priorități: democrație, Drepturile Omului și statul de drept; libertate de exprimare; drepturile femeilor, egalitatea de șanse și combaterea violenței domestice; acțiuni împotriva discriminării, inclusiv împotriva xenofobiei/rasismului.

Campanie de comunicare asociată candidaturii României pentru un nou mandat de membru în Consiliul Drepturilor Omului

Proiectul declarat câștigător va fi folosit de MAE ca identitate vizuală a campaniei de comunicare asociată candidaturii României pentru un nou mandat de membru în Consiliul Drepturilor Omului. Primele 10 cele mai bune lucrări vor fi incluse într-o expoziție specială, care va fi prezentată la una dintre misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României. MAE va susține deplasarea câștigătorului la vernisajul organizat la sediul Organizației Națiunilor Unite (ONU) din Geneva (sub rezerva condițiilor de călătorie de la momentul respectiv, în contextul evoluției pandemiei). Detaliile, regulamentul, calendarul și bibliografia concursului pot fi consultate pe site-ul oficial al MAE.

UAIC invită elevii de liceu să participe la cursuri deschise, on-line

Pe de altă parte, Universitatea „Cuza” din Iași pune la dispoziția elevilor de liceu o serie de cursuri deschise de la toate cele 15 facultăți, care pot fi urmărite în direct, on-line, în perioada 7-28 aprilie 2021.

„Întrucât contextul epidemiologic încă nu ne permite să le oferim elevilor posibilitatea de a vizita universitatea, invităm tinerii care aspiră la studii universitare să participe la cursurile deschise pe care le-am pregătit special pentru ei și să experimenteze, astfel, studenția la prima universitate modernă a României”, a declarat prof. univ. dr. Tudorel Toader, rector al UAIC.

Primul curs deschis on-line va avea loc miercuri, 7 aprilie, începând cu ora 14:00, și va consta într-o prelegere dedicată pasionaților de biologie:

„De la aminoacizi la proteine – bazele moleculare ale funcției hemoglobinei”. Tinerii interesați de o carieră juridică pot urmări în direct vineri, 9 aprilie, de la ora 14:00, cursul „Dreptul zi de zi”. Joi, 15 aprilie, elevii vor putea face o „Incursiune în fizica mediului interstelar”. Marți, 20 aprilie, tinerii preocupați de IT vor putea participa la cursul „Blockchain: tehnologie, criptomonede, aplicații”, începând cu ora 14:00. În anul 2021, cursurile deschise on-line dedicate elevilor sunt la a doua ediție, după cele transmise în perioada 23 martie-3 aprilie 2020, care au acumulat peste 28.700 de vizualizări. Participarea on-line la aceste activități este gratuită. Programul complet al cursurilor deschise pentru elevi poate fi accesat aici: https://www.uaic.ro/cursuri-online-2021/.

Adauga un comentariu