Eveniment-Social

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi organizeaza o Gala pentru recunoasterea performantelor studentilor

Publicat: 21 mai 2019
1

Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" (UAIC) din Iasi organizeaza joi, 23 mai 2019, Gala Studentului UAIC 2019. Evenimentul va avea loc în Sala Senatului, începând cu ora 16:30, si îsi propune sa recunoasca rezultatele remarcabile obtinute de studentii Universitatii pe parcursul anului universitar 2017-2018.

Vezi si: MathGala – festivitatea de premiere a laureatilor Olimpiadei Judetene de Matematica, la Universitatea Cuza din Iasi

La Gala vor participa studentii care vor fi premiati, reprezentanti ai conducerii UAIC, decanii celor 15 facultati, dar si studentii reprezentanti în Senatul Universitatii.

Pe lânga premierea rezultatelor obtinute de studenti, acest demers vizeaza si prevenirea abandonului universitar, care înregistreaza o crestere în rândul universitatilor din România.

Vezi si: Festivitate de premiere a celor mai buni matematicieni ieseni, la Universitatea Cuza

Astfel, studentii senatori au propus organizarea acestui eveniment si ca o motivatie pentru studenti de a se implica si a se dedica activitatilor didactice si de cercetare. Scopul evenimentului îl constituie recunoasterea si promovarea, atât în interiorul, cât si în exteriorul comunitatii academice, a meritelor deosebite ale studentilor Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi obtinute pe parcursul unui an universitar, precum si propunerea unei noi viziuni asupra tipurilor de activitati defasurate de studenti, o masura distincta prin care reprezentantii studentilor în Senatul UAIC încearca sa contribuie la prevenirea abandonului universitar.

Grigore Cobalcescu, Petru Poni, Alexandru Philippide, Alexandru D. Xenopol, Dragomir Hurmuzescu, Alexandru Myller, Octav Mayer, Gheorghe Bratianu, Grigore T. Popa, Marin Sorescu, Gheorghe Platon, Alexandru Zub sunt doar câteva exemple de studenti din trecut ai Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi care au realizat performante remarcabile si au merite incontestabile. Prin organizarea Galei Studentului, UAIC îsi propune sa recunoasca meritele si performantele studentilor sai din prezent.

Adauga un comentariu