Eveniment-Social

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, partener în cadrul proiectului „European Citizens’ Initiative”

Publicat: 26 feb. 2021
Corpul A al Universității
Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iași dezvoltă un interesant proiect intitulat "European Citizens’ Initiative"

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași este partener în cadrul proiectului „European Citizens’ Initiative: A Tool for Engagement and Active Citizenship”. Acesta are o valoare de 279.042 euro, iar perioada de implementare este 2020-2022

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași este partener în cadrul proiectului „European Citizens’ Initiative: A Tool for Engagement and Active Citizenship”. Acesta a fost depus în cadrul apelului „Erasmus + KA203 – Strategic Partnerships for Higher Education”. El este coordonat de Universitatea din Coimbra, Portugalia și implementat în parteneriat cu „Cuza”, Universitatea din Vigo, Spania și Universitatea „Georg-August” din Gottingen, Germania. Totul are o valoare de 279.042 euro și va dura până în 2022.

Proiectul dezvoltă cunoștințele în domeniul studiilor europene privind inițiativa cetățenească

Proiectul „European Citizens’ Initiative: A Tool for Engagement and Active Citizenship” are drept scop să contribuie la dezvoltarea cunoștințelor și competențelor în domeniul studiilor europene privind inițiativa cetățenească. Asta urmărind promovarea angajamentului civic și participarea voluntară în sfere ale vieții publice.

„Scopul principal al proiectului este de a experimenta noi metode și instrumente pentru procesele de învățare care urmează să fie aplicate într-un mod colaborativ și practic, «învățând prin a face», în care studenții construiesc, creează și lansează propria inițiativă în calitatea lor de cetățeni europeni”, arată oficialii de la Universitatea „Cuza” din Iași.

Studenții vor fi implicați în mai multe activități de învățare, coaching și formare care le vor dezvolta cunoștințele

Grupul țintă al proiectului este format din 60 de studenți (forma de învățământ licență și master) din cele patru centre universitare partenere. Acești studenți vor fi implicați în mai multe activități de învățare, coaching și formare care le vor dezvolta cunoștințele și abilitățile în domeniul studiilor europene, precum și interesul de a deveni cetățeni activi și de a participa pe deplin la construcția proiectului european. În cadrul proiectului, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași va implementa activități de predare, cercetare și tutoriat pentru 15 studenți din grupul țintă. Selecția studenților participanți va avea loc în primavara anului 2021, informațiiIe suplimentare fiind disponibile pe site-ul proiectului – https://eci-az.eu.

Adauga un comentariu