Eveniment-Social

Universitatea ”Cuza” din Iași, alături de Alianța EC2U, partener strategic cu Universitatea ”Ivan Franko” din Lviv – Ucraina

Publicat: 26 apr. 2022
Universitatea Cuza din Iași alături de Alianța EC2U partener strategic cu Universitatea Ivan Franko din Lviv - Ucraina
Universitatea ”Ivan Franko” din Lviv - Ucraina se alătură Alianței EC2U ca partener strategic. În data de 6 aprilie 2022, în cadrul Ceremoniei de deschidere a celui de-al 4-lea Forum EC2U de la Pavia (Italia), rectorii celor 7 universități (printre care și ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași) ale Alianței EC2U și rectorul Universității Ivan Franko din Lviv au semnat un acord de colaborare

Alături de Alianța EC2U, Universitatea ”Cuza” din Iași a devenit partener strategic cu Universitatea ”Ivan Franko” din Lviv – Ucraina. În data de 6 aprilie 2022, în cadrul Ceremoniei de deschidere a celui de-al 4-lea Forum EC2U de la Pavia (Italia), rectorii celor 7 universități ale Alianței EC2U și rectorul Universității ”Ivan Franko” din Lviv au semnat un acord de colaborare

Universitatea ”Ivan Franko” din Lviv se alătură Alianței EC2U ca partener strategic unde membru este și Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași. În data de 6 aprilie 2022, în cadrul Ceremoniei de deschidere a celui de-al 4-lea Forum EC2U de la Pavia (Italia), rectorii celor 7 universități ale Alianței EC2U și rectorul Universității ”Ivan Franko” din Lviv (Ucraina) au semnat un acord de colaborare.

Profilul remarcabil al Universității ”Ivan Franko” din Lviv a determinat Alianța EC2U să propună inițierea unui parteneriat strategic cu această instituție. Fondată în anul 1661, Universitatea ”Ivan Franko” din Lviv se bucură de o excelentă reputație internațională.

Universitatea ”Cuza” din Iași și Alianța EC2U, partener strategic cu Universitatea ”Ivan Franko” din Lviv

Aceasta este foarte activă în rețelele academice europene și internaționale și are bune relații de cooperare cu universitățile EC2U. În calitate de partener strategic, Universitatea ”Ivan Franko” din Lviv va participa activ la acțiunile Alianței EC2U și va contribui la activități-cheie precum: implementarea programelor de mobilitate pentru cercetători, personal academic și studenți; organizarea de activități comune de predare și învățare, precum și dezvoltarea de programe de studiu comune; dezvoltarea de proiecte comune de cercetare și publicarea de lucrări științifice. Universitatea ”Ivan Franko” din Lviv va fi, de asemenea, invitată să participe la reuniunile plenare ale Consiliului EC2U, organizate la fiecare șase luni de către una dintre universitățile Alianței.

UAIC, membră a alianței universitare EC2U

Proiectul aprobat este rezultatul eforturilor comune începute în 2017, care au dus la înființarea Alianței EC2U, formată din universități angajate atât în comunitatea academică internațională, cât și în comunități locale din Nordul, Sudul, Estul și Vestul Uniunii Europene. Alianța reprezintă, astfel, o comunitate de 180.000 de studenți, profesori și cercetători în comunități locale de peste 1.600.000 de cetățeni. Acest consorțiu multi-cultural și plurilingv își propune dezvoltarea unui spațiu academic inovator care să permită schimburi intense între cele șapte universități și între orașele acestora, contribuind la realizarea unei Europe mai unite și mai puternice. Alianța EC2U a creat un campus universitar de dimensiune europeană, ilustrând valorile europene și contribuind la formarea unui ecosistem inteligent al învățământului superior printr-un model nou de educație de calitate într-o societate civică incluzivă.

Acest model se bazează pe dubla strategie de integrare pe verticală și orizontală producând sinergii din educație, cercetare și inovare, educație formală, non-formală și informală, cât și din implicarea comunităților academice, municipalităților, autorităților de reglementare a învățământului superior, entităților socio-economice și cetățenilor. Astfel, Universitatea ”Cuza” din Iași este prezentă la o importantă întâlnire academică europeană, Alianța EC2U, care a devenit partener strategic cu Universitatea ”Ivan Franko” din Lviv – Ucraina.
Adauga un comentariu