Local

Universitatea „Cuza” din Iasi DEMAREAZA lucrarile unei constructii SPECTACULOASE in Gradina Botanica – FOTO

Publicat: 03 feb. 2019

La finalul lunii trecute (30 ianuarie 2019 – n.r.) a fost publicat anuntul legat de licitatia publica in vederea investitiei "Gradina Botanica constructie provizorie". Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" (UAIC), proprietara Gradinii Botanice "Anastasie Fatu" achizitioneaza, prin cumparare directa, "Lucrari de construire aferente investitiei «Gradina Botanica – constructie provizorie». 

Concret, in Gradina Botanica "Anastasie Fatu" a Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi se propune realizarea unei constructii provizorii cu suprafata pe zeci de metri patrati pentru desfasurarea de activitati specifice petrecerii timpului liber.

Citeste si: ASTAZI, cei mai multi IESENI vor alege sa ajunga in GRADINA BOTANICA! Momentul este asteptat inca de la inceputul ANULUI – GALERIE FOTO

"Pe amplasamentul Gradinii Botanice din Iasi se propune realizarea unei constructii provizorii cu suprafata de 85 mp pentru desfasurarea de activitati specifice petrecerii timpului liber. Constructia provizorie va fi personalizata, executata pe structura usoara, demontabila, mobila, fara fundatie, urmând a fi montata pe amplasamentul stabilit punctual în cadrul Gradinii Botanice Iasi. Aceasta va fi amplasata pe strada Dumbrava Rosie, in apropierea intrarii principale in Gradina din Copou. Licitatia pentru constructia acesteia este in derulare, avand doi ofertanti. Ca functional se propun: spatiu expunere suvenire, spatiu pentru cafenea/ceainarie, grup sanitar si spatiu pentru depozitare marfa. Pentru a profita de potentialul ambiental ridicat al Gradinii Botanice Iasi, pe doua laturi ale constructiei, se va amenaja o terasa cu o capacitate de aproximativ 20 locuri pe o suprafata de 56 mp", au transmis oficialii UAIC.

Citeste si: MINUNE A NATURII! Se va intampla, ASTAZI, in Gradina Botanica din Iasi

Investitia este estimata la cateva zeci de mii de euro. Aici se are in vedere ca toate spatiile sa fie iluminate natural prin intermediul ferestrelor, toate spatiile sa fie ventilate natural, direct sau indirect, prin ochiurile mobile ale ferestrelor, pardoseli gresie portelanata în cafenea, magazin de suvenire, depozitare si baie, zugraveli cu var lavabil culoare alba la pereti si tavane, placaje faianta la baie si partial la cafenea, respectiv usi interioare pline celulare, furniruite.

Citeste si: Imagini SUPERBE, din Gradina Botanica Iasi, de Ziua Copilului – FOTO, LIVE VIDEO

"La finisaje exterioare: pardoseala tip deck la terasa exterioara, termosistem la fatade cu placi polistiren expandat si tencuiala decorativa, placaje partiale decorative tip lambriu, tâmplarie exterioara din profil PVC si geam termoizolant cu sistem anti-efractie, învelitoarea se va face cu tabla decra stratos produs cu forma si culoarea dranitei traditionale românesti, functiunile prevazute prin proiect nu genereaza noxe sau alti factori de poluare a mediului si nu este necesara taierea de arbori. Realizarea constructiei provizorii nu va avea un impact negativ asupra mediului. Proiectul va prevedea masuri de refacere a mediului înconjurator, dupa terminarea constructiei, prin amenajari exterioare de spatii verzi", a completat prof. univ. dr. Mihaela Onofrei, rector UAIC.





Comentarii
  • Ce e asa spectaculos in improvizarea unei gherete de vandut cafele si ceaiuri????!!!Cica constructie spectaculoasa pe zeci de metri patrati…..penibil titlu…ca si atunci cand s au montat niste wc-uri pe la o scoala de la tara si au taiat panglica de parca s -a ridicat vreo statuia libertatii..

  • Trebuie facut ca la Palas. Modernizat si aplicat civilizatia cu forta, apoi taiat bilete la intrare.
    Si interzis accesul drogatilor si a cocalarilor noaptea, pe la lac.

Adauga un comentariu