Eveniment-Social

Universitatea Cuza il aniverseaza pe marele om de stiinta Anastasie Fatu

Publicat: 22 sept. 2016
1

Universitatea Alexandru Ioan Cuza (UAIC) din Iasi, Gradina Botanica Anastasie Fatu, Academia Romana – Sectia de Stiinte Biologice si Asociatia Gradinilor Botanice din Romania organizeaza, in perioada 22 – 25 septembrie 2016, Simpozionul Stiintific intitulat „Conservarea diversitatii plantelor in situ si ex situ”, editia a IX-a. Manifestarea de inalta tinuta academica si stiintifica este dedicata aniversarii a 200 de ani de la nasterea profesorului Anastasie Fatu si implinirii a 160 de ani de la fondarea primei gradini botanice din Principatele Romane.

Citeste si:  Start oficial al manifestarilor dedicate aniversarii a 155 ani de la fondarea Universitatii Cuza – GALERIE FOTO, VIDEO

De reamintit ca, Fatu s-a nascut la 2 ianuarie 1816, la Musata, Vaslui, si a murit la 3 martie 1886, la Iasi. El a fost un medic si botanist român, membru titular al Academiei Române. În perioada 1833 – 1834, a studiat matematicile ca bursier la Viena, unde a luat doctoratul. Reîntors în tara, a fost numit profesor de matematica la Academia Mihaileana. El a fondat, in 1856 la Iasi, cea mai veche gradina botanica din România, al carui nume îl poarta si acum. De reamintit ca, prima gradina, înfiintata în 1856 de Anastasie Fatu la Râpa Galbena, a existat pana la moartea creatorului ei, în 1886, cand terenul a fost vandut de catre urmasii lui. O strada situata aici perpetueza memoria lui Anastasie Fatu.

Citeste si:  Ceremonie eleganta organizata de Universitatea Cuza

Citeste si:  Iata cine sunt invitatii speciali la deschiderea anului academic de la Universitatea Cuza din Iasi

Adauga un comentariu