Eveniment-Social

Universitatea de Agronomie din Iași organizează activități speciale pentru elevi, în aer liber. Aceștia au ocazia să viziteze plantațiile de pomi fructiferi

Publicat: 14 apr. 2021
Studenți în fața Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară
Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară "Ion Ionescu de la Brad" din Iași își anunță disponibilitatea față de colaborările cu unitățile școlare prin organizarea de activități în aer liber, atât pentru școlari, cât și pentru preșcolari. Astfel, Universitatea și-a propus să ofere posibilitatea de a vizita Stațiunea Didactică "Ferma Adamachi" unde, pe o suprafață de aproape 30 de hectare, elevii pot vedea plantațiile de pomi fructiferi

Universitatea de Agronomie din Iași anunță disponibilitatea față de colaborările cu unitățile școlare prin organizarea de activități în aer liber, atât pentru școlari, cât și pentru preșcolari. Instituția și-a propus să ofere posibilitatea de a vizita Stațiunea Didactică „Ferma Adamachi”. Aici, pe o suprafață de aproape 30 de hectare, elevii pot urmări plantațiile de pomi fructiferi

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) „Ion Ionescu de la Brad” din Iași își anunță disponibilitatea față de colaborările cu unitățile școlare prin organizarea de activități în aer liber, atât pentru școlari, cât și pentru preșcolari. Astfel, Universitatea și-a propus să ofere posibilitatea de a vizita Stațiunea Didactică „Ferma Adamachi” unde, pe o suprafață de aproape 30 de hectare, elevii pot admira plantațiile de pomi fructiferi, viță-de-vie, serele legumicole. Ei pot participa la prelevări ale probelor de sol realizate cu ajutorul ATV-ului și vor putea aprecia cercetările realizate în cadrul serelor floricole, dar și echipamente folosite în agricultura performantă.

Copiii au posibilitatea să învețe despre legume, să planteze răsaduri, să viziteze serele didactice, livezile și plantațiile de viță-de-vie

De asemenea, copiii au posibilitatea să învețe despre legume, să planteze răsaduri, să viziteze serele didactice, livezile și plantațiile de viță-de-vie din Ferma „Vasile Adamachi”.

„Precizăm că solicitările din partea unităților de învățământ din Iași au apărut deja, una dintre cele mai interesante fiind reprezentată de dorința elevilor de a planta pomi fructiferi”, arată oficialii instituției.

USAMV Iași va organiza „Zilele Porților Deschise” pe 28 și 29 aprilie, eveniment dedicat liceenilor care doresc să devină studenți la Agronomie. Tinerii vor avea astfel posibilitatea vizionării de clipuri cu locațiile principale, biblioteca, amfiteatrele, laboratoarele, serele, Institutul de Cercetări pentru Agricultură și Mediu (ICAM), dar și a Spitalului veterinar, a camerelor de cămin, a cantinei și a bazei sportive. De asemenea, cei care doresc, vor avea posibilitatea de a beneficia de asistență on-line cu întrebări și răspunsuri live de la studenți și profesori. Scopul principal al evenimentului este ca elevii să își poată creiona, din on-line, o idee despre cum va arăta viața de student la USAMV Iași, condițiile de studiu, de cazare, dar și de practică. Evenimentele sunt organizate împreună cu Liga Studenților Agronomi și Veterinari, iar participarea la toate activitățile este gratuită.

Universitatea de Agronomie, partenerul instituțional al cunoscutei emisiuni în domeniu „România văzută din Tractor”

Pe de altă parte, Universitatea de Agronomie este și partenerul instituțional al cunoscutei emisiuni în domeniu „România văzută din Tractor”- inițiativă unică la nivel național. Deoarece în sezonul trei vor fi traversate județele din Estul țării, USAMV Iași a recomandat ferme reprezentative din zona Moldovei, de unde vor fi oferite exemple de bună practică ale tinerilor care au crezut în agricultură – ca domeniu esențial, au investit și au povești de succes pe care să le împărtășească. Tot la instituția de învățământ superior ieșeană vor fi trase concluziile celui de-al treilea sezon de călătorii al realizatorilor. De menționat că Patricia Pop este jurnalist, storyteller expert, realizator – prezentator al emisiunii „România văzută din Tractor” și prima persoană care traversează România la volanul unui tractor.

„Sprijinim această inițiativă unică, pentru că Agricultura este cel mai important motor al economiei românești, agricultura este cea mai importantă industrie din lume. Împreună ne dorim să promovăm valorile adevărate, să facem cunoscute poveștile de succes, să vedem soluții, idei, investiții inteligente și, bineînțeles, să cunoaștem oamenii harnici și valoroși care stau în spatele poveștilor de succes. Sunt sigur că pe parcursul călătoriei, de la Tulcea la Brăila și străbătând cele opt județe ale Moldovei, vor fi experiențe minunate, iar la final, la USAMV Iași, se vor putea trage concluziile acestei lungi și frumoase călătorii. Mult succes Patriciei Pop, mult succes echipei, drum bun pe parcursul călătoriei, iar tuturor fermierilor le dorim recoltă bogată”, a declarat și conf. univ. Dr. Denis Țopa, decanul Facultății de Agricultură a USAMV Iași.

Adauga un comentariu