Eveniment-Social

Universitatea de Medicina din Iasi nu va organiza concurs de admitere in sesiunea de toamna

Publicat: 28 iul. 2016
1

Conducerea Universitatii de Medicina si Farmacie (UMF) Grigore T. Popa din Iasi a luat hotararea, validata de Senatul institutiei intrunit ieri, 28 iulie 2016, de a nu organiza un concurs de admitere in luna septembrie 2016, pentru locurile ramase disponibile in urma examenului de admitere din data de 25 iulie. Concursul de admitere din sesiunea septembrie va reprezenta un concurs prin selectie de dosare pentru locurile rezervate candidatilor absolventi ai invatamantului superior de stat (licentiati) care doresc sa urmeze o a doua facultate, in regim cu taxa, la specializarile Medicina (10 locuri) si Medicina Dentara (3 locuri).

Citeste si:  Declaratii de ultima ora despre admiterea de la UMF Iasi

Citeste si:  Admitere UMF Iasi! Cand are loc examenul scris

„Cuvantul cheie al Planului meu managerial, documentul pe baza caruia am primit mandatul de a conduce Universitatea de Medicina ieseana in urmatorii 4 ani, a fost si este ‘Excelenta‘, definita ca efort continuu intru mai bine in toate domeniile care privesc viata comunitatii universitare: procesul de invatamant (in toate formele lui), cercetarea, imaginea si comunicarea. ‘Excelenta in educatie‘ este rezultatul conjunctiei a trei factori: cadre didactice, studenti si conditii de studiu. Nu putem vorbi de excelenta in educatie fara profesori bine pregatiti, oricat de buni ar fi studentii si oricat de bune conditiile de studiu, de asemenea, nu poate fi vorba de excelenta in educatie in absenta conditiilor de studiu si a dotarilor pe masura, oricat de buni ar fi studentii si profesorii. La fel de adevarat este insa ca nu putem aspira la excelenta in educatie fara o buna calitate a studentilor pe care ii recrutam. Iar daca ne dorim studenti buni, trebuie sa-i cautam cu maxima atentie si sa punem permanent mai presus argumentul calitativ in defavoarea celui cantitativ. Acesta este motivul pentru care admiterea din acest an a fost semnificativ mai complexa decat cele din anii trecuti. Iar efectele s-au vazut cel mai bine in numarul celor inscrisi. Pe termen scurt, putem considera numarul candidatilor drept o veste mai putin imbucuratoare, dar pe termen mediu si lung admiterea din acest an a reprezentat un prim pas intr-o directie corecta si necesara. Este un inceput bun, dar si un efort care trebuie continuat pentru a da rezultatele pe care ni le dorim. Este motivul pentru care am militat in cadrul Consiliului de Administratie si sustin decizia luata de C.A. ca Universitatea de Medicina si Farmacie „Grigore T. Popa” Iasi sa NU organizeze o noua sesiune de admitere in toamna acestui an”, a declarat prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iasi.

Citeste si:  ADMITERE! In curand se afiseaza rezultatele la UMF Iasi

Citeste si:  30% din numarul studentilor de la UMF Iasi sunt straini

„Consiliul de Administratie al Universitatii de Medicina si Farmacie Grigore T. Popa a luat decizia de a nu mai organiza o noua sesiune de admitere inseptembrie, si, implicit, de a avea anul acesta un numar mai mic de studenti, cu convingerea ca nu cantitatea este cea care conteaza in actul educational. Este o abordare gresita sa consideram ca singura sursa de venit a unei universitati este reprezentata de studentii de la locurile cu taxa. Structura veniturilor este diversificata, o parte importanta in buget este provenita din cercetare, din proiectele nationale si internationale. Prosperitatea unei universitati este data de excelenta actului educational si de performanta in cercetare”, a declarat Daniela Drugus, director general UMF Iasi.

Comentarii
  • si asa au fost 2 candidati pe loc si s-a intrat cu media 5.deci Moldova va avea doctori de nota 5.Vreti excelenta?ok dar demonstrati ca sunteti si profesori ok.

Adauga un comentariu