Eveniment-Social

Universitatea de Științele Vieții din Iași, prima care organizează deschiderea oficială pentru anul academic 2021-2022! – LIVE VIDEO, FOTO

Publicat: 20 sept. 2021
Universitatea de Științele Vieții "Ion Ionescu de la Brad" din Iași va marca deschiderea noului an universitar 2021-2022 printr-o ceremonie specială astăzi, 20 septembrie 2021, de la ora 11:00, în Aula Magna "Haralamb Vasiliu"

Universitatea de Științele Vieții din Iași, prima care organizează deschiderea oficială pentru anul academic 2021-2022. Ceremonia este programată astăzi, 20 septembrie 2021, de la ora 11:00, în Aula Magna „Haralamb Vasiliu”, proaspăt reabilitată și modernizată. Pentru a respecta toate condițiile de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, la festivitate va participa un număr restrâns de cadre didactice și studenți

Universitatea de Științele Vieții (USVIași) „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (fosta USAMV Iași) va marca deschiderea noului an universitar 2021-2022 printr-o ceremonie specială astăzi, 20 septembrie 2021, de la ora 11:00, în Aula Magna „Haralamb Vasiliu”.

Pentru a respecta toate condițiile de siguranța epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, la festivitate va participa un număr restrâns de cadre didactice și studenți, ceremonia din Aulă fiind transmisă live pe canalele de comunicare ale instituției.

Invitații prezenți alături de USV Iași la deschiderea noului an universitar vor fi din rândul oficialităților centrale și locale

Invitații prezenți alături de USV Iași la deschiderea noului an universitar vor fi din rândul oficialităților centrale și locale. Pentru a respecta numărul maxim de participanți admiși la o adunare, printre studenții invitați în Aula Magna vor fi și tinerii cu merite profesionale la sfârșitul anului universitar trecut deoarece aceștia vor primi premii de excelență pentru rezultate deosebite.

Conform deciziilor luate de către conducerea USVIași, la toate facultățile, studenții de la ciclul de licență, masterat și doctorat, învățământ cu frecvență, vor participa față în față la cursuri, seminarii și laboratoare. Cazarea în căminele USVIași a avut loc până pe 19 septembrie, regula de anul acesta a fost ca toți studenții care nu sunt vaccinați anti-COVID-19 sau nu au trecut prin boală să se testeze rapid în punctele special amenajate în campus.

Clădirea principală a USVIași (Corp A) a intrat într-un amplu proces de reabilitare. În prim-plan a fost modernizarea Aulei „Haralamb Vasiliu”

De reamintit că, anul acesta, clădirea principală a USVIași (Corp A) a intrat într-un amplu proces de reabilitare, care are a avut ca scop consolidarea și refacerea integrală a corpului principal. Aici, pe lângă sediul a două facultăți, se află și zona administrativă. Pe lângă Aula Magna „Haralamb Vasiliu” au fost renovate complet patru amfiteatre, săli de seminarii, laboratoare și săli de conferințe și a fost instalat un lift exterior.

În Aulă au avut loc lucrări la consolidarea structurii de rezistență, au fost schimbate instalațiile electrice, termice, sanitare, mobilierul și a fost montată o unitate centrală pentru aer condiționat pe acoperișul clădirii. Intervențiile prevăzute pentru acest obiectiv, schimbarea componentelor tehnice, ingineriei de sunet, lumini și sonorizare, fac ca Aula Magna să se transforme într-o locație excelentă pentru susținerea spectacolelor sau evenimentelor educaționale și social-culturale de mare anvergură. În total, la USVIași studiază aproximativ 4.500 de studenți (dintre care aproximativ 700 sunt boboci), la cele trei cicluri universitare, sesiunea de admitere atât din vară, cât și din toamnă fiind una bună, locurile bugetate fiind ocupate în totalitate.
Adauga un comentariu