International

Universitatea Harvard a descoperit SECRETELE unei VIETI FERICITE

Publicat: 26 apr. 2013
1
Studiul inceput in anul 1938, in cadrul caruia au fost urmariti 268 de studenti de la Harvard, de-a lungul a 75 de ani, a generat o baza de date impresionanta despre trasaturile fizice, psihologice si antropologice ale participantilor, de la IQ si personalitate, la vicii si relatii interpersonale, intr-un efort de a afla care este sursa fericirii, potrivit BusinessInsider, scrie adevarul.ro.
George Vaillant, cel care a condus studiul timp de 30 de ani, a publicat Triumphs of Experience, o colectie de informatii extrase de pe urma participantilor. Se pare ca alcoolul a fost principala cauza de divort dintre cuplurile care au participat la studiu.
Alt lucru surprinzator pe care l-a aflat este ca, de la un anumit nivel, inteligenta nu conteaza. Nu s-a constatat nici o diferenta intre veniturile persoanelor cu un IQ de 110-115 si cei cu un IQ mai mare de 150.
Desi nici ideologia politica nu este un factor decisiv, barbatii liberali au avut parte de mai mult sex de-a lungul vietii decat barbatii conservatori, care au incetat sa aiba relatii sexuale la varsta de 68 de ani. Liberalii, in schimb, au continuat sa aiba vieti sexuale active pana la 80 de ani.
Un factor influent il reprezinta corelarea puternica intre relatiile interpersonale si sanatate si fericire. Barbatii care au avut o relatie calduroasa cu mama lor in copilarie tind sa castige mai mult si sa aiba o viata mai satisfacatoare.
Cei care nu au avut o relatie stransa cu figura materna din viata lor au avut un risc crescut de a avea dementa la batranete. Pe de alta parte, relatiile bune cu tatal au dus la anxietate redusa si o viata mai mult decat satisfacatoare la varsta de 75 de ani.Adauga un comentariu