Eveniment-Social

Universitatea Tehnica din Iasi gazduieste, de astazi, o noua editie a Salonului International Inventica

Publicat: 28 iun. 2016
1

Astazi debuteaza cea de-a XX-a Conferinta Internationala intitulata Inventica, dar si editia similara a Salonului International al Inventiilor, Cercetarii, Inovarii si Transferului Tehnologic. Manifestarile se vor desfasura la Iasi, în Aula Magna Mihai Eminescu a Universitatii Alexandru Ioan Cuza (UAIC), respectiv Aula Gheorghe Asachi a Universitatii Tehnice (TUIASI) si in Sala Pasilor Pierduti din Copou, pana vineri, 1 iulie.

Citeste si: Evenimente academice importante la Universitatea Tehnica din Iasi

Manifestare a creativitatii, o olimpiada a spiritului inventiv, Salonul International al Inventiilor este o sarbatoare a inventatorilor, dar si un spatiu sinergic, într-o stimulata cultura inovationala, dezvoltata de mai bine de 45 de ani de scoala de Inventica, în Iasi – Capitala a Creativitatii. Organizator principal al acestei manifestari este Institutul National de Inventica Iasi (INI) în co-organizare cu TUIASI, UAIC, Universitatea de Arte George Enescu (UAGE), Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara (USAMV) Ion Ionescu de la Brad, Fundatia IRIIS, sub egida Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica si Inovare.

Citeste si: La Iasi incepe o noua editie EuroInvent la Iasi. Vezi programul

„Deschiderea oficiala a manifestarii va avea loc în ziua de 29 iunie, de la ora 11:00, în Aula Magna a Universitatii Cuza. La manifestare participa cu inventii, proiecte de cercetare si lucrari stiintifice, inventatori si cercetatori, doctoranzi si studenti din spatii academice, institute si centre de cercetare, inventatori individuali si elevi din 18 tari: Armenia, Belorusia, China, Republica Ceha, Egipt, Franta, Germania, Grecia, Malaezia, R. Moldova, Portugalia, Federatia Rusa, Serbia, Suedia, Ucraina, Taiwan,Tunisia si Romania. Manifestarea va cuprinde conferinte, prezentari de comunicari stiintifice în mai multe sectiuni, medalioane in legatura cu geniile romanesti ale creatiei stiintifice si tehnice, la ani aniversari – Henri Coanda – 130 ani de la nastere, Nikola Tesla – 160 ani de la nastere, precum si momentul In Memoriam – profesor Vitalie Belousov, profesor Mariana Caluschi si profesor Dorel Cernomazu”, arata oficialii Universitatii Tehnice. În toata aceasta perioada, în spatiul expozitional al Salonului vor avea loc prezentari ale inventiilor si proiectelor în fata unui juriu international.   

Citeste si: La Iasi au fost desemnati castigatorii EuroInvent. VEZI LISTA – FOTO

Citeste si: Zeci de inventatori din intreaga lume, prezenti la Iasi – GALERIE FOTO

Adauga un comentariu