Eveniment-Social

Universitatea Tehnica din Iasi, in topul unui prestigios top academic international

Publicat: 11 oct. 2016
1

Universitatea Tehnica (TUIASI) Gheorghe Asachi din Iasi si alte trei universitati fondatoare ale Aliantei Române a Universitatilor Tehnice (ARUT), respectiv Universitatea Politehnica Bucuresti, Universitatea Politehnica Timisoara si Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca se afla în top zece al universitatilor din România, în prestigiosul clasament mondial SCImago Institutions Rankings.

„TUIASI este cea mai buna institutie de învatamânt superior din Iasi si a patra în topul universitatilor din România, conform SCImago Institutions Rankings. Totul este elaborat de Scimago Laboratory în colaborare cu SCOPUS (cea mai mare baza de date cu abstracte si citari a literaturii peer-reviewed pe plan mondial – n.r.), entitati ce realizeaza o clasificare a institutiilor, bazata pe evaluarea performantelor acestora în trei domenii: cercetare, inovare si impact social”, reliefeaza oficialii Universitatii Tehnice.

Citeste si :  Universitatea Tehnica din Iasi, intr-un prestigios clasament academic mondial

Pe de alta parte, de apreciat ca unitatile de invatamant tehnic se afla pe locuri onorante în clasificarea celor 213 institutii din Europa de Est, anume din Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria, Croatia, Slovenia, Serbia, Muntenegru, Bosnia si Hertegovina, Macedonia, Bulgaria, România, Ucraina, Rusia, Letonia, Lituania, Estonia, Georgia, Armenia, Azerbaijan.

„TUIASI a cunoscut an de an o evolutie pozitiva a pozitionarii ca punctaj în rankingul global, de la 807 în 2009, la 602 în 2016, ceea ce reflecta demersurile permanente ale comunitatii academice tehnice iesene de a sustine o activitate stiintifica relevanta. Rezultatele deosebite ale Universitatii Tehnice din Iasi si ale celorlalti membri fondatori ai Aliantei Române a Universitatilor Tehnice, precum si recunoasterea acestora reprezinta premise pentru demersurile de dezvoltare strategica a învatamântului superior tehnic din România, ce se regasesc în viziunea ARUT„, au concluzionat reprezentantii Politehnicii iesene.

Citeste si :  Universitatea Tehnica din Iasi, inclusa intr-un important clasament international

Adauga un comentariu