Economic Local

Universitatea Tehnica din Iasi, la Targul Educational al Universitatilor din Romania din Turkmenistan – FOTO

Publicat: 25 iul. 2018

În perioada 2 – 4 iulie 2018, Universitatea Tehnica (TUIASI) "Gheorghe Asachi" din Iasi a participat, în Turkmenistan, la Târgul Educational al Universitatilor din România la Ashgabat, organizat sub egida "Study in Romania", de catre Consiliul National al Rectorilor (CNR) si beneficiind de suportul Ministerului Afacerilor Externe, prin prezenta ministrului Teodor Melescanu, dar si a întregului corp diplomatic al României în Turkmenistan.

La eveniment au participat 20 de universitati din tara noastra care si-au prezentat ofertele educationale, în timp ce din partea statului Turkmenistan au fost prezenti ministrul adjunct al educatiei si rectori de la cele mai importante universitati.

Citeste si: TUIASI, universitatea la care inventezi si poti pleca in strainatate – FOTO

"Au fost trei zile intense, în care am avut întâlniri atât cu reprezentanti ai universitatilor din Turkmenistan, carora le-am prezentat oferta educationala la master, cât si cu elevi de liceu si studenti, carora le-am promovat programele noastre de licenta. Am semnat acorduri de colaborare pe programul Erasmus+ si urmeaza sa desfasuram colaborari pe teaching si learning cu partenerii din Turkmenistan. Speram ca participarea la acest târg educational sa se concretizeze si în aducerea de studenti bursieri ai statului turkmen, având în vedere atentia deosebita pe care acesta o acorda învatamântului", a declarat lect. univ. dr. Marcel Roman, directorul Departamentului de Matematica si Informatica de la TUIASI, reprezentantul universitatii la acest târg educational.

Citeste si: TUIASI, prezenta la Targul Educational International din Ucraina. Declaratia EXCLUSIVA a rectorului Politehnicii iesene – FOTO

În prezent, România acorda 30 de burse pentru studentii din Turkmenistan, iar unul dintre scopurile discutiilor de la târg dintre ministrul de externe Teodor Melescanu si presedintele statului turkmen, Gurbangulî Berdîmuhamedov, a fost acela de a creste considerabil acest numar. Participarea TUIASI la acest târg educational se înscrie în efortul sustinut de a-si promova oferta educationala la nivel international si de a creste gradul de internationalizare al învatamântului tehnic iesean.

SURSA FOTO: http://www.tuiasi.ro/stiri/turkmenistan-2018

Adauga un comentariu