News Flash:

Universitatea Tehnica nu a platit nici acum restantele salariale

6 Septembrie 2005
771 Vizualizari | 0 Comentarii
•Din cauza lipsei finantarii de la Ministerul Educatiei si Cercetarii, doar 15 profesori din cadrul Universitatii Tehnice Gheorghe Asachi, au beneficiat de prelungire a activitatii didactice •Nicolae Badea, rectorul UTI, considera ca este necesara o diminuare a cheltuililor salariale

Universiatea Tehnica Gheorghe Asachi din Iasi (UTI) continua sa aiba probleme financiare din cauza ca Ministerul Educatiei si Cercetarii nu a aprobat nici pana la ora actuala suplimentarea de buget solicitata. Astfel, cadrele didactice de la universtitatea ieseana nu si-au primit inca banii pentru orele suplimenatre efectuate de la inceputul acestui an, iar concediile nu au fost inca platite. In momentul de fata, UTI are nevoie de 2,7 miliarde lei pentru a putea asigura plata integrala a restantelor salariale. In vederea reducerii de cheltuieli, doar 15 profesori au beneficiat de prelungirea activitatii didactice, in conditiile in care anul trecut au fost prelungite activitatile a 33 de cadre didactice din cadrul universitatii. Rectorul UTI, Nicolae Badea a afirmat, in cadrul unei conferinte de presa ce a avut loc ieri, ca spera ca profesorii sa-si primesca banii pentru concedii pe data de 14 octombrie. "Avand in vedere ca in luna septembrie au fost doua saptamani de concediu si doua de activitate si tinand cont ca salariile cadrelor didactice sunt platite o data pe luna, speram ca acestea sa fie platite pe data de 14 octombrie. Pe de alta parte, universitatea noastra are restante la plata orelor suplimentare inca de pe 1 ianuarie din lipsa de finatare in valoare de 2,7 miliarde lei. Speram ca incepand cu 1 octombrie sa avem un stat de plata mult mai diminuat, adica nivelul cheltuielilor pentru salarii sa fie mai mic. De aceea am prelungit anul acesta activitatea doar la 15 profesori, spre deosebire de anul trecut, cand au fost 33", a mai precizat Badea. In ceea ce priveste fondurile propii pe care UTI trebuie sa le realizeze, rectorul a afirmat ca va folosi banii de la studentii admisi cu taxa. In a doua sesiune, mai sunt 916 locuri libere la invatamatul cu taxa si 40 de locuri la buget. Dintre acestea, 34 sunt la Facultatea de inginerie chimica si 6 la Stiinta si Ingineria Materialelor. "Existenta unor fonduri propii la UTI este necesara deoarece bugetul pentru anul 2004-2005 a fost stabilit de catre Minister la valoarea de 414 miliarde lei si avand in vedere ca numai 35 miliarde lei este fondul lunar pentru salarii deoarece avem aproximativ doua mii de angajati, nu ne-am putea descurca fara cotizatiile si taxele studentilor" a declarat Badea. In cadrul conferintei de presa, rectorul a precizat ca in cadrul UTI au fost efectuate o serie de modificari. Una dintre acestea se refera la cele doua specializari, Tricotaje, Confectii si Filatura Tesatorie din cadrul Facultatii de Textile Pielarie, care au fost unite intr-o singura specializare si anume Designul produselor textile. "Studentii care au fost admisi la cele doua specializari care au fost unite vor fi informati cu privire la aceasta modificare" a precizat rectorul UTI.

Igienizare si renovare de 14 miliarde lei

In Campusul studentesc Tudor Vladimirescu au fost efectuate lucrari de igienizare si renovare in valoare de aproximativ 14 miliarde lei, in comparatie cu anul trecut cand pentru lucrari similare Ministerul Educatiei si Cercetarii a alocat un fond de numai 10 miliarde. Astfel, pentru caminele T1 si T2 a fost cheltuita o suma de 1,6 miliarde lei pentru inlocuirea faiantei, gresiei si a schimbarii tamplariei din lemn cu una din PVC, pentru T3 si T4 a fost necesara o finantare de 3,8 miliarde lei, pentru T5, 2,3 miliarde lei, pentru T9, 1,04 miliarede lei, pentru T10, 86 milioane lei deoarece au fost renovate doua grupuri sanitare, pentru T14 si T15, 1,46 miliarde lei pentru T18, 1,36 miliarde lei si de asemenea pentru T 21, 630 milioane lei. In ceea ce priveste caminul T7, modernizarea acestuia este efectuata prin fonduri europene si va fi finalizata la sfarsitul anului. "Caminul T7 este renovat astfel incat fiecare camera sa aiba doua locuri si de asemenea toaleta.Caminul are 292 de locuri si speram sa il dam in folosinta incepand cu data de 1 ianuarie 2006. Aceasta deoarece, tronsonul mare este renovat dinfinatare externa dar tronsonul mic trebuie sa fie reamenajat din fondurile propii" a declarat Nicolae Badea, rectorul Universitatii Tehnice Ghe. Asachi din Iasi.
Diana LITе
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1314 (s) | 22 queries | Mysql time :0.014052 (s)