News Flash:

Universitatea Tehnica scoate la concurs 78 de posturi

21 Noiembrie 2001
986 Vizualizari | 0 Comentarii
Dintre cele 84 de posturi didactice propuse initial, MEC nu a aprobat un numar de sase posturi •Fata de alti ani, numarul posturilor pentru preparatori si asistenti, este mult mai mare •Cele mai putine posturi au fost la AC si la Hidrotehnica

Pentru anul universitar 2001 - 2002, Universitatea Tehnica "Gh. Asachi" (UTI) Iasi a scos la concurs 84 de posturi didactice. Dintre acestea, 32 de posturi sunt pentru profesori si conferentiari,16 pentru sefi de lucrari si 36 pentru preparatori si pentru asistenti. "De remarcat in acest sens si apreciat in Biroul Senat, faptul ca s-au facut eforturi mari pentru cresterea numarului de posturi scoase la concurs, la capitolul preparatori si asistenti. Era necesar acest lucru, dat fiind numarul mic al asistentilor si preparatorilor existenti in universitate, rezultat prin plecarea unor astfel de cadre pentru a se angaja in strainatate, sau prin transfer la alte locuri de munca care ofera conditii mai bune de salarizare si cazare", a declarat prof. univ. Gheorghe Zet, secretarul stiintific al Universitatii Tehnice.
Dintre cele 84 de posturi didactice scoase la concurs, un numar de sase nu a fost aprobat de catre Ministerul Educatiei si Cercetarii (MEC), ramanand pentru concurs doar 78 de astfel de posturi. "Datorita structurii necorespunzatoare, sase posturi dintre cele 84 nu au fost aprobate de catre MEC, astfel incat au ramas 78 de posturi. Nu au fost aprobate: un post la Facultatea de Chimie Industriala, doua la Electrotehnica, doua la Mecanica si un post la Facultatea SIM. Dintre acestea, sunt doua la conferentiari, la sefi de lucrari un post, iar la preparatori si asistenti trei posturi", a mai spus Gheorghe Zet.

Numai cate trei locuri scoase la concurs la AC si la Hidrotehnica

Cele 78 de posturi urmeaza sa fie ocupate in semestrul al doilea al acestui an universitar, cele mai multe fiind la Facultatea de Electronica si Telecomunicatii (16) si la Chimie Industriala (11). O situatie diferita a fost inregistrata la Facultatea de Automatica si Calculatoare si la Facultatea de Hidrotehnica, unde au fost scoase la concurs numai cate trei locuri. "Facultatile de Automatica si Calculatoare, respectiv de Hidrotehnica, au scos la concurs mai putine locuri. In cazul Facultatii de Hidrotehnica, propunerea este explicabila, dat fiind numarul de posturi mai mic pe facultate si gradul de ocupare. In ceea ce priveste AC - ul, exista un numar mai mare de posturi vacante, dar nu exista amatori, absolventi care sa indeplineasca criteriile pentru a deveni cadre didactice universitare", a mai spus Gheorghe Zet. Mai mult, Facultatea de Automatica si Calculatoare se confrunta cu plecarea unui numar mare de preparatori sau de asistenti in strainatate sau la alte locuri de munca. "Motivarea celor care pleaca este salarizarea foarte redusa, salarizare ce se ridica la aproape 1.8 milioane de lei pe luna pentru postul de preparator", a conchis Gheorghe Zet.
Marius HALCIUG
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1306 (s) | 22 queries | Mysql time :0.012934 (s)