News Flash:

Universitatea Tehnica va pierde o treime din locurile de cazare

27 Septembrie 2007
981 Vizualizari | 0 Comentarii
Gheorghe Gheorghita
• Toate caminele din campusul studentesc Tudor Vladimirescu vor intra in lucrari de reabilitare, pentru a refunctionaliza toate camerele • Acestea vor avea fiecare grup sanitar, astfel reducandu-se numarul total de locuri cu aproximativ o treime • Azi incep cazarile si la Universitatea Cuza


In urmatorii cinci ani de zile, Universitatea Tehnica Gheorghe Asachi (UTI) va pierde aproximativ o treime din locurile de cazare pe care le detine. Astfel, toate caminele din campusul studentesc Tudor Vladimirescu vor intra in lucrari de reabilitare, pentru a reface functionalul fiecarei camere. Acestea vor avea fiecare grup sanitar, reducandu-se astfel numarul total de locuri. "Caminele T7 si T8 au deja acest sistem introdus si vrem ca, in urmatorii cinci-sase ani, sa reabilitam intreg campusul universitar. Se va pierde, astfel, peste 30 la suta din capacitatea de cazare, dar odata cu introducerea sistemului de invatamant cu plata, nu cred ca vom mai avea asa de multi studenti. Numarul de studenti s-a cam mentinut de la an la an, dar anul acesta locurile puse la dispozitie de catre universitate s-au ocupat foarte greu", a declarat Gheorghe Gheorghita, director al Directiei Servicii Studentesti. Modelul viitor al tuturor camerelor de camin va fi modificat in felul urmator: din trei camere se vor face doua, iar in mijloc acestea vor avea fiecare cate un grup sanitar propriu. Pentru anul universitar care va incepe pe 1 octombrie, UTI a pus la dispozitia studentilor un numar total de 6878 de locuri de cazare, 924 de locuri au fost scoase din circuit din cauza reparatiilor capitale. Astfel, caminul T17, corpul B si C, si caminul T12, scara A, au intrat in reparatii capitale si vor fi date in folosinta cel mai probabil anul viitor. "Starea generala a caminelor este buna, acestea sunt reabilitate in proportie de 90 la suta. Pe langa caminele inchise pentru reparatii, vor mai intra treptat si celelalte, deoarece o lucrare de amploare nu se poate face in doua luni de zile, atat timp cat acestea nu sunt ocupate", a precizat Gheorghita. Cazarile studentilor de la UTI se vor incheia cel tarziu pe data de 28 septembrie.

Azi incep cazarile si la Cuza

Perioada in care studentii de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza (UAIC) pot obtine un loc in camine este de 27-30 septembrie. Dupa aceasta data se anuleaza dispozitiile de cazare ale studentilor care nu s-au cazat. Universitatea Cuza pune la dispozitia celor care au obtinut dreptul de a urma cursurile unei facultati peste 6 mii de locuri de cazare. Tarifele de cazare difera de la un camin la altul, in functie de gradul de modernizare a acestora. Cele mai mici preturi se regasesc la caminele C5, C6, C7, C8, C10, C12 si C13, unde tariful pentru o luna este de un milion lei (100 RON). Cele mai elegante camine sunt Gaudeamus, unde pretul unei camere este de 4 milioane lei, si Akademos, 5 milioane lei (500 RON).


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1422 (s) | 22 queries | Mysql time :0.013091 (s)