Magazin

Universitatile cu profil agronomic, poarta tinerilor catre afaceri cu bani europeni

Publicat: 04 oct. 2012
1

Tinerii sunt atrasi de acest domeniu, pentru ca vor sa-si construiasca firme cu bani europeni. Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti a implinit astazi 160 de ani si se lauda cu 15% mai multi inscrisi decat toamna trecuta.

Peste 4.000 de boboci au inceput sa studieze la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Capitala. Concurenta cea mai mare a fost la managementul agriculturii, horticultura, agronomie si medicina veterinara, insa  reprezentatii institutiei spun ca nici la celelalte specializari nu au ramas locuri neocupate. Procentul tinerilor interesati de acest domeniu a crescut cu 15% fata de anul trecut.

Ca sa nu mai vorbim ca afacerile in agricultura pot fi si mai profitabile daca fermierii decid sa se asocieze si sa ia fonduri de la Uniunea Europeana.

Doar pentru anul 2012, avem la dispozitie peste un miliard de euro pentru plati directe in agricultura prin APIA. La acestea se adauga 400 de milioane de euro pt masuri de agromediu si sustinerea zonelor defavorizate.

Pana acum au fost instalati in mediul rural 8.028 de tineri fermieri, care au primit pentru proiectele lor aproape 106 milioane de euro.

Sursa: incont.ro

Adauga un comentariu