Secretele istoriei

Unul din cei mai influenti oameni a facut public planul Marilor Puteri ale LUMII

Publicat: 13 ian. 2015
3

De curand Henry Kissinger, omul care a influentat istoria de dupa razboi mai mult decat oricine altcineva, a dat un interviu in Der Spiegel, in care sublinia ca este nevoie urgenta de o noua ordine mondiala, dar ca realizarea acestui proiect va fi lunga si complicata.

„Nu exista reguli universal acceptate” afirma Kissinger. „Exista punctul de vedere chinez, cel islamic, cel vestic si, intr-o oarecare masura, cel rus. Iar acestea nu sunt intotdeauna compatibile”.

Kissinger este, fara indoiala, un mare strateg, desi scopurile ultime ale strategiei sale au fost deseori puse sub semnul intrebarii de catre analisti. Fraza de mai sus, desi pare o banalitate, are darul de a distruge valori si principii, cu ajutorul relativizarii. Odata plantata ca baza de plecare a discutiei, justifica minunat doza de realpolitik servita imediat.

Vezi si Noua ORDINE MONDIALA. Cum suntem supravegheati zilnic

Europa si America nu inteleg impactul acestor evenimente, incepand cu negocierile relatiilor economice ale Ucrainei cu Uniunea Europeana si continuand cu demonstratiile din Kiev”. „Toate acestea”, considera eminenta cenusie a multor administratii americane, „precum si impactul lor, ar fi trebuit sa devina subiectul unui dialog cu Rusia”.

Vezi si Simbolurile satanice descoperite in inima celui mai puternic oras al lumii – FOTO

In opinia sa, introducerea de noi sanctiuni impotriva Rusiei ar fi o greseala, scrie antena3.ro.

„Trebuie sa tinem minte ca Rusia este o parte importanta a sistemului international, astfel ca este folositoare in rezolvarea multor crize diverse, de exemplu in cea a proliferarii nucleare a Iranului si Siriei „.

Cu cinismul care-l caracterizeaza, Kissinger mai sfatuieste Ucraina sa nu spere ca va deveni membra NATO in viitorul apropiat, deoarece Alianta nu va vota niciodata unanim in favoarea includerii Ucrainei.

Adauga un comentariu