Magazin

Unul din opt IP-uri din Romania, infectat. Mii de domenii „.ro” compromise

Publicat: 30 aug. 2013
1

Aproximativ unul din opt IP-uri din Romania – peste 12,5 la suta – este infectat cu diverse variante de malware, in timp ce 5.678 de domenii „.ro” – circa 1 la suta – au fost compromise in primul semestru al anului.

Centrul National de Raspuns la Incidente de Securitate Cibernetica a intocmit un raport de analiza cu privire la alertele de securitate cibernetica, in care a analizat incidente de natura informatica. Majoritatea acestora implica victime ale unor atacatori care au vizat infectarea unor sisteme informatice cu diverse tipuri de aplicatii malware, pentru constituirea unor retele de top botnet, transmite Mediafax.

Cele peste 5.000 de domenii „.ro” compromise reprezinta mai putin de 1 la suta din totalul acestor domenii. Dintre cele compromise, mai mult de jumatate – 51 la suta – din domenii au suferit atacuri de tip defacement, in timp ce 43 la suta au fost infectate cu diverse variante de malware.

De asemenea, cele mai multe dintre IP-urile infectate sunt de tip rezidential, adica utilizatori de acasa ai calculatoarelor.

In raport se mai arata ca Romania nu este considerata o tara generatoare de incidente de scuritate cibernetica.

Adauga un comentariu