News Flash:

Unul dintre cei mai activi parlamentari ieseni isi prezinta raportul de activitate pentru sesiunea parlamentara finalizata

4 Septembrie 2018
416 Vizualizari | 2 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.7231 RON (-0.0084)
USD: 4.2103 RON (0.0000)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Camelia Gavrila 2

Camelia Gavrila: „Obiectivul principal al activitatii mele parlamentare ramane  acordarea unei atentii sporite problemelor si propunerilor cetatenilor,  in vederea identificarii unor solutii viabile, prin masuri legislative concrete”

   
Deputatul PSD de Iasi Camelia Gavrila, presedintele Comisiei pentru invatamant, stiinta, tineret si sport, isi prezinta Raportul de activitate pentru sesiunea februarie-iulie 2018, o perioada densa, cu numeroase sedinte in cadrul Comisiei, sute de amendamente analizate, proiecte legislative dezbatute, intalniri cu reprezentanti ai societatii civile, cu delegatii europene, dar si  cu semnificative activitati pe plan local.  Aceste aspecte sunt confirmate si de Buletinului legislativ emis in data de 18 iulie 2018, care prezinta Comisia invatamant, stiinta, tineret si sport ca fiind una dintre cele mai active comisii. 

 

Deputatul iesean Camelia Gavrila, cel mai activ parlamentar PSD
“Am dorit ca aceasta structura sa fie functionala si eficienta, sa respecte standardele de calitate, sa sustina dezbateri constructive si profesioniste, dincolo de abordarea strict politica. Obiectivul meu esential a fost identificarea si conturarea celor mai bune solutii, desprinse in urma dezbaterilor, pentru o societate a cunoasterii, a educatiei, a formarii profesionale”, a precizat deputatul iesean.    
In perioada ianuarie-iulie 2018 au avut loc 52 de sedinte de plen. Din totalul de 3.654 de amendamente depuse de deputati asupra proiectelor de lege si propunerilor legislative dezbatute la nivelul Camerei Deputatilor, in cadrul Comisiei s-au analizat peste 300 de amendamente din domeniile de expertiza (invatamant, cercetare stiintifica, tineret, sport, protectia proprietatii intelectuale), dintre care 144 fiind admise. La nivelul initiativelor legislative si al proiectelor de legi, in aceasta sesiune am initiat si am sustinut 24 de proiecte, dintre care 7 au devenit legi in diferite domenii, fiind deja promulgate, acordandu-se o atentie deosebita invatamantului si culturii, proiectelor de infrastructura pentru domeniul educatiei, infiintarii si functionarii creselor (in medii rezidentiale diferite, incluzand si componenta educationala). Se adauga demersuri in vederea realizarii unei institutii pentru promovarea valorilor nationale - Institutul „Regele Mihai I”-, alte preocupari si aspecte ce vizeaza promovarea si protectia drepturilor copilului sau aplicarea si armonizarea legislatiei cu directivele europene. 

 

Deputatul iesean Camelia Gavrila: „Este nevoie de materiale educationale si didactice digitale pentru copiii din diaspora"
Activitatile mentionate anterior au fost completate si sustinute prin cele 129 de luari de cuvant in sedintele de plen ale Camerei Deputatilor, deputatul iesean fiind unul dintre cei mai activi parlamentari ieseni, dar si unul dintre cei mai implicati parlamentari la nivel national. Inregistrarile luarilor de cuvant se regasesc pe pagina www.cdep.ro sau pe site-ul www.cameliagavrila.com. 
Tot pe site-ul oficial al Camerei Deputatilor sunt consemnate intrebarile si interpelarile adresate Guvernului Romaniei, prin ministerele de resort. In acest sens, prin tematica abordata, deputatul Camelia Gavrila a sustinut dezvoltarea platformelor de finantare in vederea stimularii spiritului antreprenorial in randul tinerilor, iar o preocupare intensa a vizat masurile de protectie sociala, de protectie a copilului aflat in situatii de risc sau vulnerabilitate, problema copiilor abandonati din centrele de plasament. 
La nivel institutional, deputatul Camelia Gavrila a avut numeroase intrevederi, discutii si analize cu reprezentantii Ministerului Educatiei Nationale, ai Ministerului Tineretului si Sportului, ai Ministerului Cercetarii si Inovarii, dar si din Ministerul Sanatatii, Ministerul Muncii si Justitiei Sociale, Ministerul Culturii, alte autoritati ale administratiei publice centrale si locale, organizatii sindicale, asociatii si federatii ale parintilor, elevilor si studentilor, organizatii non-guvernamentale de resort, printr-un dialog continuu, in contextul problemelor complexe abordate prin declaratii politice, interpelari sau propuse ca teme de analiza, sesizari inregistrate in cadrul audientelor de la cabinetul parlamentar.  

Deputatul Camelia Gavrila propune solutii pentru sprijinirea educatiei copiilor aflati in diaspora
 La nivelul declaratiilor politice, numarul si diversitatea temelor abordate de deputatul Camelia Gavrila constituie studii de caz concrete, analize de context, fiind dublate de propuneri ce pot fi explorate de decidentii politici prin strategii guvernamentale. Toate acestea au aratat ca sunt sustinute proiectele nationale de anvergura - unele destinate judetului Iasi, de tipul: realizarea spitalelor regionale prin fonduri europene, constructia, in etape, a Autostrazii A8 Ungheni-Iasi-Targu Mures, realizarea unei Sali Polivalente pentru evenimente sportive de anvergura, activitati artistice, culturale, festivaluri, construirea unui sediu adecvat pentru opera ieseana -, dar si proiectele locale ce vizeaza finalizarea lucrarilor pentru Soseaua de Centura a Iasului, reducerea poluarii orasului pentru un mediu sanatos, reabilitarea monumentelor istorice, arhitecturale din patrimoniul cultural bogat si semnificativ al orasului Iasi, intocmirea urgenta a unor strategii pentru decongestionare a traficului si integrarea locurilor de parcare.
La nivelul proiectelor locale si regionale, sesiunea parlamentara februarie-iulie 2018 a reprezentat si finalizarea celei de-a II-a editii a  programului Scoala Politica Iasi XXI, program initiat de prof. dr. Camelia Gavrila, prin care deputatul si-a propus sa  formeze studenti ieseni la facultatile de stiinte politice, stiinte ale comunicarii, stiinte administrative, jurnalism, stiinte juridice in vederea intelegerii, receptarii si decodificarii mesajelor politice si sa ii familiarizeze cu activitatea parlamentara. Deputatul Camelia Gavrila a urmarit consecvent realizarea promisiunilor fata de invatamantul iesean sustinand proiectele judetene din domeniul invatamantului, dezvoltarea si reabilitarea infrastructurii educationale, sustinerea proiectelor incluse in Programul National de Dezvoltare Locala, cu accent pe componenta rurala. Astfel, au fost adoptate amendamente importante, formulate de prof. dr. Camelia Gavrila, la Legea bugetului de stat pe anul 2018, cu referire la alocarea de fonduri bugetare pentru Casa Beldiman (corpul B al Palatului Copiilor), precum si in vederea extinderii Casei Corpului Didactic „Spiru Haret” din Iasi.

Deputatul Camelia Gavrila: "Trebuie sa gasim solutii pentru personalul din invatamant care lucreaza in conditii extreme"
La nivelul cabinetului parlamentar din Iasi, deputatul Camelia Gavrila a inregistrat, in prima sesiunea parlamentara a anului 2018, peste 240 de audiente, in cadrul carora au fost ascultati si consiliati cetatenii iesenii, pe o problematica diversa: probleme administrative si sociale ale judetului Iasi, probleme din sfera personala sau de interes comun din spatiul public, cu rezolvari la nivel judetean sau national. In acest context, s-au preluat petitii, opinii si sugestii, propuneri de proiecte civice, sociale sau culturale.    
 „In continuare voi acorda o atentie sporita problemelor si propunerilor cetatenilor, in sensul gasirii unor solutii de etapa sau pe termen lung. Cetatenii vin cu probleme diverse, de la chestiuni financiare, pana la aspecte personale, dar si cu propuneri, teme politice, economice sau sociale importante. Cabinetul parlamentar este deschis pentru toti cei care doresc sa discute intr-o maniera obiectiva si constructiva, fara patimi politice. Impreuna cu echipa cabinetului, cu implicare si dedicare, cu buna credinta, incercam sa gasim cele mai bune si rapide solutii.”
Forma completa a Raportului de activitate, numeroasele proiecte sau mai multe informatii despre activitatea deputatului Camelia Gavrila se regasesc pe site-ul www.cameliagavrila.com

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

deputatul psd camelia cabinetului parlamentar consiliati gavrila
Distribuie:  

Realitatea.net

RomaniaTV.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (2)

mircea  | #668575
Sigur va vorbi despre cum s-a luptat pentru Autostrada Iasi - Tg. Mures, pentru Soseaua de Centura a orasului, pentru a reduce poluarea in oras si despre cum PSD Iasi a renuntat la combinatii si smecherii si a modernizat cele 200 de scoli din judet care au WC-ul in curte.
Emil Cotonogu  | #668610
La ce va asteptati de la fiica unei foste secretare de partid de la Grupul scolar CFR Iasi. Caz autentic; a convocat consiliul de administratie al scolii, pentru ca nu i s-a dat buna ziua.Nu s-a gindit o clipa ca poate ar fi trebuit sa-si revizuiasca ea comportamentul.Asta arata si fata acestei doamne; aroganta,insistenta pentru a se promova,folosirea,in permanenta, a titlului de profesor-doctor si multa nesimtire.Voi BZI,nu mai stergeti comentariile,o sa fim condusi de fanarioti.
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2019 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1853 (s) | 21 queries | Mysql time :0.060470 (s)