Stiri

Unul dintre cei mai mare angajatori din Capitala recruteaza masiv in urmatoarea perioada, iar salariile sunt masura

Publicat: 23 aug. 2018
14

Compania Metrorex a inceput demersurile pentru angajarea a 350 de persoane, urmand ca din 2019 sa mai suplimenteze schema de personal cu inca 950 de posturi, astfel incat sa se asigure functionarea optima a activitatilor de exploatare si infrastructura. Este un prim raspuns al Administratiei Metroului bucurestean la solicitarile sindicalistilor, care in a treia zi de proteste au sustinut ca este nevoie de cel putin 700 de angajati in plus pentru a se asigura securitatea calatorilor. Din septembrie incep discutiile pentru noul CCM, iar declansarea unei eventuale greve generale depinde de rezultatul negocierilor, a spus liderul de sindicat Ion Radoi.

Aproximativ 250 de sindicalisti de la Metrou au pichetat si astazi sediul Ministerului Transporturilor, iar de saptamana viitoare vor sa protesteze la guvern. De cealalta parte, ministerul de resort sustine ca sindicatul de la Metrou este nemultumit pentru ca, din 26 septembrie, nu se mai prelungeste contractul pentru inchirierea spatiilor comerciale, din care firma sindicalistilor primeste 66% din chirie

Bugetul de venituri si cheltuieli al Metrorex aprobat pentru anul trecut indica faptul ca nivelul castigului mediu lunar pe salariat depaseste 5.000 de lei, pentru 4.560 de angajati.
Adauga un comentariu