International

Unul dintre cele mai cunoscute ziare din lume renunta la editia tiparita

Publicat: 12 feb. 2016

Cotidianul britanic The Independent nu va mai avea editie tiparita, ci va putea fi citit doar online. Ultimul numar pe hartie va aparea pe 26 martie, au anuntat vineri reprezentantii companiei ESI Media, care detine publicatia.

„Industria ziarelor se schimba, iar schimbarea este adusa de cititori. Ne arata ca viitorul este digital”, a declarat Evgeni Lebedev, proprietarul de origine rusa al The Independent.

The Independent este un cunoscut ziar din Marea Britanie, infiintat in anul 1986.

„Decizia este menita sa pastreze marca Independent si ne permite sa continuam sa investim in continutul editorial de calitate, care atrage din ce in ce mai multi cititori pe platformele noastre online„, a explicat acesta.

Precum numeroase ziare tiparite, si The Independent s-a confruntat in ultimii ani cu scaderea drastica a numarului de cititori. Apare in circa 60.000 de exemplare, fiind cel mai putin citit ziar national al Marii Britanii.

ESI Media, care mai detine postul TV London Live si cotidianul de business Evening Standard, sustine ca The Independent va fi „primul ziar national care se indreapta catre un viitor global, exclusiv digital”.

Compania a anuntat ca va lansa si o aplicatie pentru mobil si isi va deschide noi birouri in Europa, Orientul Mijlociu si Asia, precum si in Statele Unite.loading...

Adauga un comentariu