Secretele istoriei

Unul dintre cele mai mari mistere legate de luxosul vas Titanic, dezlegat

Publicat: 04 ian. 2017
3
Helen Kramer, o femeie care pretinde ca ea este Loraine Allison, fetita in varsta de doi ani a familiei Bess si Hudson Allison, care a fost declarata moarta dupa scufundarea vasului si care a reaparut in 1940, a fost supusa unor teste genetice suplimentare. Rezultatul acestora a demonstrat ca, in tot acest timp, femeia a mintit si ca este o impostoare.
Hudson Allison era un om de afaceri canadian care obisnuia sa calatoreasca impreuna cu o buna parte din angajatii pe care ii avea, scrie Daily Mail, care adauga ca Loraine avea si un frate, pe atunci in varsta de sapte luni, pe nume Trevor. Potrivit celor care s-au ocupat de catastrofa de pe Titanic, micutul Trevor ar fi fost salvat de catre una dintre servitoarele familiei sale, Alice Cleaver. In ceea ce-i priveste pe Bess si Gudson si pe fiica acestora, Loraine, aceleasi surse sustin ca acestia au murit in timp ce il cautau pe baietel.
Vezi si Muzeul Titanic din Tennessee – FOTO 
Trevor a murit 17 ani mai tarziu, in 1929, din cauza intoxicatiei cu o substanta.
Un razboi INTERMINABIL
Pe de alta parte, Helen Kramer s-a luptat ani buni sa demonstreze ca ea este fiica familiei Allison si ca, de fapt, a supravietuit naufragiului vasului Titanic. Aceasta a dus o campanie acerba pentru a fi acceptata in randul membrilor bogatei familii Allison care, insa, au combatut cu vehementa toate demersurile ei.
Disputa se presupune ca s-ar fi incheiat in 1992, cand Kramer a murit, dar nu este nici pe departe asa. Scandalul a fost reaprins 10 ani mai tarziu, cand nepoata lui Kramer, Debrina Woods, din Florida, si-a reafirmat pretentiile la o parte din averea familiei Allison.
Debrina pretindea ca a gasit un cufar care a apartinut bunicii sale si care continea documente substantiale care sa ateste apartenenta ei la familia Allison. De altfel, femeia a incercat chiar sa-si contacteze presupusele rude, insa avocatii acestora au emis ordin de restrictie pe numele ei.
Pentru ca toate aceste controverse sa ia sfarsit, membri ai famililor Allison si Kramer au fost supusi unor teste ADN mitocondriale, care determina descendenta pe linia materna. Din partea familiei Allison a participat Sally Kirkelie, una dintre stranepoate, iar, din partea familiei Kramer i s-a solicitat prezenta Debrinei Woods. Aceasta a refuzat, insa la teste s-a prezentat sora ei, Deanne Jennings.
Rezultatele testelor genetice au demonstrat ca tot ceea ce suspecta familia Allison era adevarat: Helen Kramer nu avea nicio legatura de sange cu Bess si Hudson Allison si era, prin urmare, o impostoare.
Adauga un comentariu