Actualitate

Unul dintre cele mai moderne centre de cercetare si de practica pentru studentii agronomi din Romania, inaugurat la USAMV Iasi

Publicat: 17 sept. 2018

In cadrul evenimentului de luni, 17 septembrie, USAMV a inaugurat o cladire noua destinata specializarilor din Industria alimentara: Tehnologia Prelucrarii Produselor Agricole, Protectia Consumatorului si a Mediului si Controlul si Expertiza Produselor Alimentare. Studentii acestor specializari vor beneficia de sase ateliere unde vor fi prelucrate produse alimentare, concret este vorba de ateliere de microproductie pentru prelucrare lapte, prelucrare carne, carmangerie, patiserie, panificatie si procesare bere.

Deschidere de an academic, ASTAZI, la Universitatea de Agronomie din Iasi. Va fi INAUGURATA o cladire dedicata studentilor

Odata cu inaugurarea noii cladiri, tinerii vor avea acces la 18 laboratoare didactice, patru laboratoare de cercetare si trei sali de conferinte ultra-moderne.

"Cladirea, absolut noua, cu aproape 7.000 metri patrati, este destinata studentilor de la specializarile din domeniul Ingineriei produselor alimentare, in care, pe langa spatiile didactice, laboratoarele de cercetare si salile de conferinte, avem si sase ateliere de microproductie unde vor lucra studentii, coordonati de cadrele didactice si personalul tehnic de specialitate, in asa fel incat pregatirea lor practica sa fie la nivelul cerintelor pietei muncii", a precizat prof. univ. dr. ing. Vasile Vintu, rectorul USAMV.  

Comentarii
Adauga un comentariu