Eveniment-Social

Unul dintre cele mai performante aparate RMN din Iasi va functiona la Spitalul Sf. Spiridon

Publicat: 01 iun. 2016
1

Peste cateva zile, la Spitalul Sf. Spiridon din Iasi va fi pus in functiune unul dintre cele mai performante aparate de investigatii prin rezonanta magnetica nucleara (RMN). Pacientii internati in unitatea medicala beneficiaza gratuit de aceasta investigatie de inalta performanta. Conducerea spitalului a hotarat ca aparatul RMN sa fie folosit doar pentru bolnavii spitalizati. Aparatul a costat un milion de euro, fondurile fiind alocate de Ministerul Sanatatii.

„Este unul dintre cele mai moderne aparate de investigatii de inalta performanta din Iasi. Aparatul va fi folosit pentru confirmarea diagnosticului pacientilor internati. Bolnavii spitalizati beneficiaza de investigatii RMN gratuite. La o capacitate de o mie de paturi, vom avea 7-8 investigatii de acest gen pe zi. Sunt bolnavi care trebuie sa faca periodic RMN de control, cum sunt pacientii de la endocrinologie, unii de la gastroenterologie. Peste o saptamana vom face primele investigatii prin RMN”, a declarat ec. Ioan Barliba, managerul Spitalul Sf. Spiridon din Iasi.

Investigatia prin RMN se poate face nativ sau cu injectare de substanta de contrast, care ajuta medicul radiolog sa descopere informatii importante in vederea obtinerii unui diagnostic radiologic de calitate. Investigatia este o metoda neinvaziva, aparatul folosind campul magnetic, care nu este daunator. Durata unei examinari variaza intre 15 minute si chiar doua ore, in functie de regiunea studiata.
Adauga un comentariu