Magazin

Unul dintre cele mai prescrise medicamente pentru inima din Romania, PERICULOS!

Publicat: 15 nov. 2012

Unul dintre cele mai folosite medicamente pentru inima din Romania, Preductal, are efecte adverse, iar medicii europeni au fost avertizati inca din 2009 asupra acestora. Medicii romani, insa, au fost informati despre problemele generate de Preductal abia in aceasta saptamana, scrie ziare.com.

Preductal contine o substanta care duce la aparitia unor simptome asemanatoare bolii Parkinson. Preductal este unul dintre medicamentele prescrise frecvent romanilor cu probleme cardiace. In Romania, aproximativ 60.000 de romani au probleme cardiace.

Alexandra Danila, o pensionara din Bacau, a povestit, pentru postul de televiziune Digi24, ca a luat acest medicament timp de noua ani, fara nici un efect advers.

„Puteam sa ma misc prin casa. Puteam sa fac chiar o plimbare de jumatate de ora, acuma nu mai pot sa fac asa ceva, pentru ca ma sufoc”, a spus Alexandrina Danila.

Alti pacienti au acuzat insa reactii adverse severe – de la greata pana la tulburari de mers. De aceea, Agentia Europeana a Medicamentului a trimis, in 2009, o atentionare medicilor, prin care le-a cerut sa limiteze prescierile acestor pastile. Medicii de familie din Romania au primit insa aceasta atentionare abia zilele trecute.

„Sunt riscuri care de fapt se axeaza in principal pe tulburari de tip parkinsonian, de tip tremor, un sindrom al picioarelor nelinistite, o instabilitate postuara”, a explicat Anca Crupariu, purtatorul de cuvant al Agentiei Nationale a Medicamentului, pentru Digi 24.

Tratamentul cu trimetazidina trebuie intrerupt definitiv la pacientii care dezvolta tulburari de mobilitate. Medicii nu mai trebuie sa prescrie trimetazidina pentru tratamentul pacientilor cu tulburari de vedere sau insuficienta renala, subliniaza Agentia nationala a Medicamentului si Dispozitivelor medicale.loading...

Comentarii
Adauga un comentariu