Tutoriale

Unul dintre cele mai raspandite mituri a fost demolat! Ce se intampla daca lasi telefonul la incarcat peste noapte

Publicat: 08 mai 2016

Pentru multi utilizatori exista aceasta problema.

In ultimul timp au aparut tot mai multe cazuri de smartphone-uri care au explodat in timp ce stateau la incarcat peste noapte. Mitul distrugerii bateriei telefonului atunci cand acesta este lasat la incarcat peste noapte exista de ceva timp. Este insa cu adevarat periculos sa faci asta?

Adevarul este ca nu exista niciun motiv de ingrijorare! Smartphone-urile sunt substimate. Majoritatea telefoanelor inteligente stiu cand bateria este incarcata la maxim, oprind incarcarea atunci cand se ajunge la 100%. In plus, chiar daca nu mai incarca atunci cand bateria este full, ocazional va mai porni putin pentru a o mentine la maxim.

Cu toate ca lasarea telefonului conectat la incarcator nu va face ca acesta sa aiba combustie spontana sau bateria sa se degradeze, exista cateva lucruri care trebuie evitate pentru a nu exista cazuri precum cele mentionate mai sus.

In primul rand – supraincalzirea telefonului. Apoi, folosirea unor cabluri luate de la un tert. Astfel, pentru a nu exista niciodata vreo problema, trebuie sa te asiguri ca telefonul este capabil sa isi regleze temperatura pe cat de mult e posibil. Asta inseamna scoaterea oricarei huse pe parcursul incarcarii si lasarea telefonului pe o suprafata plata. Punerea sub o patura sau sub perna va duce la supraincalzirea lui iar acest lucru te va deranja si pe tine, dar si bateria telefonului.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit