International

Unul dintre cele mai vechi branduri europene de masini a murit

Publicat: 28 iun. 2016
1

In ciuda luptei crancene pe care au dus-o cei de la SAAB Automobile in speranta ca isi vor redobandi locul pe piata auto, producatorul de automobile a esuat in a se reinventa si a reveni in forta.
 
Chiar daca in 2013 SAAB isi relua activitatea si incepea din nou sa produca masini si anunta ca se va concentra pe o noua linie de vehicule electrice, proprietarul activelor fostului producator suedez, National Electric Vehicle Sweden, a confirmat ca urmatoarele vehicule vor purta numele NEVS.

NEVS, o firma suedeza cu actionariat chinez, a reusit sa achizitioneze majoritatea activelor companiei Saab (intrata in faliment in 2011), dar drepturile pentru brand si pentru faimosul grifon (logo-ul companiei) apartineau unei firme separate cunoscute tot sub numele de Saab, dar si cunoscutului producator de camioane Scania. NEVS a primit initial permisiunea de a folosi brandul Saab, chiar daca nu si logo-ul, dar si-a pierdut acest drept cand propria situatie economica a ajuns aproape de faliment in 2014.

National Electric Vehicle Sweden va continua cu planul celor de la Saab si se va concentra pe masini electrice pentru un viitor sustenabil. Primul model al NEVS va fi 9-3 al celor de la Saab, construit in 2013 la Trollhättan, cel care se presupunea ca urma sa scoata compania din faliment. Productia 9-3 va incepe in 2017 si va fi modelul va fi scos spre vanzare prima data in China.

NEVS a semnat deja cateva intelegeri cu firme din China si Turcia. Daca totul merge bine, primul model va iesi pe piata in 2018. NEVS are deja inca patru planuri de masini – trei SUV-uri si un sedan sport decapotabil.

“Vom continua sa ne concentram pe calitate, inovatie si solutii centrate pe nevoile oamenilor, dar vom adauga noi proportii business-ului nostru prin parteneriate si colaborari.”, a spus presedintele NEVS Mattias Bergman. ”Vom lasa in urma SAAB si vom merge mai departe cu o noua identitate.”, a continuat el.

Adauga un comentariu