Actualitate

UPDATE – Doua microbuze pline cu oameni s-au ciocnit in apropiere de Letcani. A fost activat planul rosu de interventie – FOTO & Live VIDEO

Publicat: 13 apr. 2019

UPDATE 2 – Cu privire la cauzele producerii accidentului, Ioana Bustiuc, purtator de cuvant al IPJ Iasi, a precizat ca "un barbat conducea un microbuz spre Iasi si ar fi intors brusc fara sa se asigure. A intrat in colizune cu celalalt microbuz, care se deplasa in aceeasi directie. Pana la acest moment doar un sofer a putut fi testat, rezultatul alcoolemiei fiind 0. Este vorba de soferul care se afla in microbuzul care circula regulamentar".

UPDATE 1 – "Am activat planul rosu la Iasi, la ora 21.15. A avut loc un accident rutier la Letcani, in care au fost implicate doua microbuze. In unul dintre autoturisme se aflau 5 persoane, iar in celalalt 22. Soferul unui autoturism era incarcerat dar constient. A fost dirijat la fata locului un echipaj de descarcerare, un echipaj medical tip C, 3 EPA, ATVM, 4 B si o masina de stingere. Toate victimele erau constientesi stabile, la UPU fiind transportate 8 persoane pentru evaluare si tratament", ne-a declarat prof.dr. Diana Cimpoesu, coordonator UPU – SMURD Iasi.

Un grav accident s-a produs in aceasta seara in apropiere de Letcani. Doua microbuze, care transportau in total 27 de pasageri au intrat in coliziune. La ora 21.15 a fost activat planul rosu de interventie. La fata locului s-au deplasat mai multe echipaje ale serviciului de ambulanta, precum si unul de Descarcerare, deoarece o victima era incarcerata intre fiarele contorsionate ale unui microbuz. Din primele informatii, cel putin sapte persoane au suferit traumatisme minore.

Echipajele de ambulanta aflate la fata locului evalueaza victimele, in timp ce politistii incearca sa afle cu exactitate care sunt circumstantele producerii teribilului accident.

Opt dintre cei 27 de calatori au fost transportati la spital. Printre persoanele transportate in cele doua microbuze nu se afla niciun minor. Din fericire, in urma acestui accident nu s-a inregistrat niciun deces.

Comentarii
 • La ora aia sunt 3 mașini pe șosea, iar doi tractoristi au reușit să se ciocneasca pe 12 metri lățime de șosea.
  Asta înseamnă să fii șofer profesionist… de maxi taxi.

 • Voi stiti cu mergea ala cu sprinterul de la targu la iasi? Nu o slabea din 100 in localitate…plin cu oameni. Ma intreb cei din sprinter nu vedeau cum merge? Daca merge putin mai incet poate nu se mai intampla nenorocirea si avea timp sa franeze…dar cand el mergea doar cu 100 cand sa franeze?

 • Pai da.si pasageri tot niste tampiti ca si soferul, toata sfera asta a microbuzelor ,transporta colete pasageri din si in Romania,oameni prost educati,nespalati, prost imbracati, put a hoit si jeg transpiratie.cine a avut de a face cu ei macar o data stie ca in afara de mancatul semintelor nu i intereseaza nimic.decat ca IEI IESTE SMECHERI SI ELE IESTE FETIȘOARE.calco Sãfu ca ne grabim.asa pasageri asa sofer.liber la injurat sunt Imun.

 • Onorabililor!
  Trebuie scris/spus minibuz nu microbuz. Adica un autobuz mai mic. Asa cum spunem minifusta/minijupa si nu microfusta! O microfusta s-ar mai vedea cu ochiul liber pe vreo fata/doamna? Micro este ceva ce se vede doar la microscop.
  Si apoi, daca cele doua vehicule erau microbuze, deci nu se vedeau cu ochiul liber al soferilor, atunci se justifica accidentul!

  • Ai dreptate filologule.
   Ce ar fi sa iau masa la microcantina si nu la minicantina.
   Sau sa beau ceva la microbar si nu la minibar.
   Sa cumpar ceva de la un microraion si nu de la un miniraion.
   Tare as mai fi.

   • Si cu microfonul … ce facem? E tot microscopic?
    Oamenii vorbesc aici de inconștiență de pe șosele si voi nu vedeti pădurea din cauza copacilor…

Adauga un comentariu