Actualitate

UPDATE: Evaluarea nationala la matematica: varianta 2. Vezi SUBIECTELE si BAREMUL! – FOTO

Publicat: 27 iun. 2012
Vezi aici baremul de corectare!

UPDATE 14:00 – „Obtinerea unei note bune este conditionata de atentia candidatilor, de experienta de rezolvare a unor subiecte similare la orele de matematica si, nu in ultimul rand, de stapanirea emotiilor din astfel de momente. Se acorda punctaje intermediare, in sensul ca toate etapele parcurse in rezolvarea unei cerinte, fara obtinerea rezultatului final corect, vor fi luate in calcul si apreciate corespunzator. In ansamblu, varianta are un nivel mediu de dificultate, fara a propune subiecte ambigue sau excesiv de dificile”, a declarat Sabina Manea, purtatorul de cuvant al ISJ Iasi.

UPDATE 10:10 – Dupa aproape o ora, elevii au inceput sa iasa din examen. Multi dintre ei increzatori ca vor lua note de trecere. „A fost foarte usor. Am rezolvat si ecuatia, si fractia. Au fost ceva probleme la subiectul al III-lea. Sper sa iau 6”, a declarat un elev care a sustinut examenul la Scoala „Alexandru cel Bun”.

Elevii care sustin astazi proba la matematica din cadrul evaluarii nationale au de rezolvat varianta cu numarul 2. Sustinerea probei se incheie la ora 12:00. 

„Subiectele sunt rezonabile si bine structurate. Copiii au primit rezolvarea unei fractii, a unei ecuatii, iar la geometrie au avut elemente ce tin de o prisma, calcularea volumului acesteia. In general, subiectele sunt decente, iar elevii pot lua foarte usor note peste 7”, a declarat un profesor de matematica.

 

 

Comentarii
Adauga un comentariu