Local

UPDATE / Sofer de autobuz cu un comportament de om salbatic: „Sa te ia dracu'”. Totul a pornit de la simpla intrebare a unui calator – VIDEO

Publicat: 13 oct. 2017
1
UPDATE: Compania de Transport Public Iasi a demarat o ancheta interna referitoare la incidentul semnalat in spatiul virtual si mass-media, in care un sofer de autobuz este surprins avand un comportament necorespunzator cu un calator. Angajatul respectiv a fost identificat si retras de pe traseu, fiind inlocuit cu un alt salariat. „Nu admitem si nu suntem de acord cu astfel de comportamente, de care ne dezicem. Regretam atitudinea angajatului nostru in conditiile in care punem accent pe amabilitate si respect fata de publicul calator”, a declarat Cristian Stoica, directorul Companiei de Transport Iasi. Conform regulamentului intern, sanctiunea soferului poate ajunge pana la schimbarea locului de munca sau concediere. Incidentul s-a petrecut pe data de 13 octombrie 2017, pe traseul 19, in jurul orei 9.20.

Un angajat al Companiei de Transport Public (CTP) Iasi, sofer pe autobuzul 19, a dat dovada de un comportament josnic fata de o femeie in varsta, care era insotita de un copil mic. 

Totul a pornit de la o simpla intrebare, la care oricine putea oferi un raspuns politicos si la subiect. Femeia l-a intrebat pe angajatul CTP Iasi unde este statia Bularga, dar pentru ca l-a deranjat in timpul unei conversatii telefonice, desi conducea, barbatul a inceput sa urle si sa o jigneasca pe aceasta. 
Martora la scenele teribile a fost o alta calatoare, care a surprins totul pe telefon. Imaginile au fost postate pe grupul de socializare Esti din Iasi daca, unde iesenii au reactionat imediat, intr-o maniera transanta. 
Mai mult decat atat, dupa terminarea filmarii, soferul a reluat convorbirea telefonica si a continuat sa o jigneasca pe femeia care a indraznit sa il intrerupa din vorbitul la telefon, mai ales in timp ce acesta conducea, fapt pentru care a „sanctionat-o” intr-un mod cat se poate de grosolan, mai ales pentru un angajat al CTP Iasi.
„Soferul autobuzului 19, foarte suparat ca este intrerupt in timp ce vorbeste la telefon de o doamna care il intreaba unde este statia Bularga, incepe sa jigneasca foarte tare iar dupa terminarea video-ului acesta isi suna iar prietenul si ii zice „o baba nebuna, numai handicapati umbla cu autobuzul”. Oare sa ne consideram si noi asa ?? Unde il pot reclama pe acest domn?”, a scris ieseanca.
Asteptam un punct de vedere al reprezentantilor CTP Iasi cu privire la atitudinea acestui barbat si modul in care se vor raporta la intreaga situatie.
Comentarii
 • Doamne, cati soferi vorbesc urat cu cetatenii!? cati controlori vorbesc urat cu cetatenii!? numai pe cei smecheri sa nu le zic t….i, nu-i vede nimeni! daca ar fi sa filmam si sa trimitem mail la conduce s-ar bloca serve-ul.

 • Mergeti la careefour Era si asteptati un autobuz 20 si intrebati soferu sau soferii de pe ruta 20 daca merg in oras sau la metro, ii doare gura sa raspunda cu da sau nu, poate unii chiar nu stiu ca au placuta unde scrie ca merg in oras sau la metro. Dar si ceilalti soferi habar nu au sa vorbeasca cu lumea parca ar fi crescuti in padure.

 • Luna trecuta in in jurul datei de 28-29 o pasagera a cazut din autobuzul 28 dua ce acesta a plecat din statie cu usile inchise si le-a deschis si inchis din mers dupa 20 de metri de la plecarea din statie.
  A fost atentionat ca un calator (o fata la vreo 20 de ani) a cazut din autobuz iar soferul nu a avut nici o reactie discutand cu o persoana de langa el ce s-a dovedit a fi „schimbul” lui deoarece in statia la de la Hotel Moldova au schimbat tura si persoana ce discuta cu soferul a trecut in locul soferuluii.
  Degeaba se fac eforturi „financiare” de catre administratia locala daca directorul si unii soferi sunt certati cu moralitatea.
  Daca managementul este „eficient” si politica de cadre pe resurse umane este ok, daca directorul este acuzat de spagi si neprofesionalism, normal ca si „unii” din angajati vor fi la fel.
  Si apropo, ce se mai aude de uniformele angajatilor de la RATP.

  • pai mergi cu autobuzele ratp-ului daca nu mai poti de uniforme, din luna octombrie 2016 sa stii ca circuli cu ctp-ul, nu te-ai uitat ce scrie pe legitimatia ta cea verde de pensionar?

 • comportamentul din pacate nu e singular,fara motiv ,am fost amenintat si injurat intr-un tramvai,din pacate nu am dovada,de atunci merg in orice mijloc de transport din iasi cu telefonul deschis pe reportofon!

 • Eu lucrez la Metro. Dimineața șoferii de pe traseul 20, nici nu au bunul simț să deschidă ușile din față. Dat fiind faptul că toți se înghesuie în spatele autobuzului, partea din față rămâne mai liberă și se poate călători mai lejer, dar acest lucru e greu. Poți ocupa un loc în față doar dacă coboară cineva, altfel, șoferii nu vor nici în rupul capului să deschidă ușile. Ce dracu se tem să nu răcească la ,,caise” ??? de vorbit la telefon nici nu mai zic. Din parcare de la METRO până în Valea Lupului unii șoferi numai cu telefonul la ureche stau. Parcă-s niște babe nebune de la țară.

 • Alt neam de manivela. Soferii europeni din Iasi imbracati la camasa si sacou „.Muschii mei si gura mea nu stie carte”.Bineinteles platiti cu salariu peste dom profesor.Ca de produc.

Adauga un comentariu