Local

„URAGAN IN GARA”

Publicat: 18 iul. 1999

•Actiune impresionanta a fortelor de ordine pentru „curatenia” trotuarelor •Dube intesate cu prostituate si pesti au luat drumul arestului •Capitanul Ion Josanu a organizat actiunea ca un comandant de osti

Noaptea de 15 iulie a transformat, pentru citeva minute, municipiul Iasi in oras american. O actiune impresionanta a fortelor de ordine a transformat zona Garii intr-un adevarat cimp de aplicatie pentru eradicarea prostitutiei si proxenetismului. Operatiunea a fost executata de ofiterii Biroului Politiei Criminale, impreuna cu lucratorii Politiei Rutiere si agentii de paza ai firmei Guard Security, care au semanat panica printre pestii si prostituatele care-si fac veacul vizavi de sediul RATC.

•Sex oral in boschetii de linga vilele din zona Autogarii

Redactorii nostri, la invitatia ofiterilor Biroului Politiei Criminale, au participat atit la pregatirea actiunii de joi, cit si la evenimentele care s-au petrecut in Gara Iasi. Comportamentul si modul de operare al prostituatelor si proxenetilor au fost urmarite cu citeva seri inaintea declansarii operatiunii „Uragan in Gara”. Masinile Politiei s-au postat in locuri cu vizibilitate buna asupra Centrului de distributie al presei si a barului de pe peronul garii, situat in imediata vecinatate a acestuia. In fiecare masina se afla cite un redactor din Cartelul Q, dotat cu o camera in infrarosu. Scenele care au fost observate erau de-a dreptul grotesti. Cirduri de prostituate navaleau asupra fiecarei masini care incetinea. Daca un autoturism oprea, soferul isi alegea, dintr-o privire, o prostituata, dupa care aparea si proxenetul. Negocierea pretului se facea fara ca beneficiarul serviciilor sa coboare de la volan. Proxenetul incasa banii si oprea buletinul de identitate sau orice act valabil al clientului, dupa care ii inmina un prezervativ. Fata urca in masina, linga sofer si pleca, impreuna cu „coletul” in traseu. Dupa aproximativ 15 minute, masina aparea din nou in acelasi loc, se preda fata si proxenetul inapoia actele clientului usurat. Prostituata isi relua locul la marginea trotuarului si sarea, impreuna cu celelalte colege asupra altor masini care opreau. Datorita faptului ca intervalul de timp in care se intorcea „producatoarea” era foarte scurt, politistii au ajuns la concluzia ca actul sexual se consuma undeva in apropierea garii. O fata bruneta, inalta, dotata cu telefon mobil, a atras atentia tuturor datorita faptului ca era preferata tuturor clientilor si facea cursele cele mai scurte. In doar 35 de minute a avut raport sexual cu trei soferi ai unor masini cu numere de Bucuresti, Harghita si Vrancea. Cind a urcat in autoturismul de Bucuresti si masina politistilor a plecat in tromba dupa ei. Distanta parcursa a fost intr-adevar deosebit de scurta. La Autogara, Dacia a urcat in zona vilelor si s-a oprit in boscheti, stingind farurile. Redactorii nostri s-au apropiat de masina si i-au observat pe amorezi. Soferul nici nu s-a miscat de la volan, partida de sex orla cu bruneta consumindu-se in mai putin de sapte minute. Nimeni nu s-a dezbracat, nimeni nu a apelat la un preludiu. Cu slitul desfacut si prezervativul rulat, barbatul a simtit placerea exact cum ar fi mers la o toaleta publica.

•Zona era supervizata de acolitii proxenetilor

Tot arealul cuprins intre restaurantul Mc’Donalds, pasarela din Alexandru, garajele RATC si coltul cu strada Garii este supervizat de masinile de legatura si oamenii proxenetilor. La cea mai mica miscare se da alarma generala. Masinile de legatura sint un Mitsubishi alb, cu numarul de inmatriculare UN-AH 719, din Republica Moldova, care patruleaza pe partea cu RATC si o Dacie 1310 alba cu numarul de inmatriculare IS-01-FHA care supravegheaza partea cu fetele. In momentul in care oamenii de paza din aceste masini „miros” ceva suspect, prima data sint puse la adapost prostituatele cele mai valoroase. Ele se refugiaza in zona Mc’Donalds, de unde sint imbarcate in taxiuri si se fac nevazute. Cele mai putin interesante intra in barul de linga peron si, daca „garda” pleaca ies primele la „produs”. Celelalte se intorc in momentul in care proxenetii le telefoneaza si le anunta ca „vadul” este liber.

•Girofaruri, sirene, haidamaci cu cagule au luat cu asalt „producatoarele”

Dupa ce toate datele si informatiile au fost centralizate la capitanul Ion Josanu, seful Biroului Politiei Criminale, acesta a procedat la organizarea insurectiei din seara de 15 iulie. Operatiunea a avut numele de cod „Uragan in Gara” si a fost programata sa inceapa la ora 21,45. Pentru a fi cit mai bine acoperita zona, la actiune au participat si agentii firmei Guard Security. Ultima sedinta pentru a clarifica detaliile, a avut loc la Politia Rutiera. Masinile intesate de politisti, agenti de paza si fotografii presei au demarat din fata Politiei municipale la ora 20,42. Toata zona Garii a fost inconjurata de aproape 100 de oameni, iar circulatia s-a oprit. In acel moment a inceput o adevarata vinatoare. Flash-urile fotoreporterilor si proiectoarele cameramanilor luminau zona. Haidamaci cu cagule pe fata alergau dupa curve si pesti, zgomotul infernal de sirene reusind sa creeze o atmosfera apocaliptica. Prostituatele si pestii erau inghesuiti ca sardelele intr-o duba. Urletele si tipetele lor nu impresionau pe nimeni. In sapte minute, cit a durat „Uragan in Gara”, trotuarele au fost golite de toate scursurile care-si faceau veacul acolo. Peste 25 de persoane au fost retinute in acea seara. Sase dintre ele au fost amendate cu cite un milion lei, dupa care, impreuna cu proxenetii au fost eliberate dupa citeva ore de stat in arest. Surse din Primaria Iasi ne-au confirmat faptul ca viitorii patroni de case de toleranta fac presiuni pe linga conducerea administrativa a municipiului pentru a stirpi „concurenta” de pe strada. Pozitiile luate in ultimul timp de Constantin Simirad impotriva „focarului din gara” confirma tendintele de a se face loc viitoarelor „felinare rosii”.
Catalin DUMITRESCUloading...

Adauga un comentariu