Religie

Urarea pe care NU este bine sa o faci de Sfanta Maria, pe 15 august

Publicat: 13 aug. 2019
14

 Credinciosii omagiaza in aceasta zi sfanta trecerea in nefiinta a mamei Mantuitorului si, totodata, ridicarea ei in Imparatia Cerurilor. Fecioara Maria, spun invataturile crestine, a mai trait inca 11 ani dupa ce Iisus a fost rastignit. Inainte de a se stinge, aceasta a fost instiintata de acelasi arhanghel care s-a pogorat sa-I spuna ca poarta in pantece un copil: Arhanghelul Gabriel. Totul s-a intamplat cu trei zile inainte de trecerea ei la Ceruri. „Acestea zice Fiul tau: «Vremea este a muta pe Maica Mea la Mine. Nu te teme de aceasta, ci primeste cuvantul cu bucurie, de vreme ce vii la viata cea nemuritoare»”, au fost cuvintele Sfantului.

Cand a aflat, Fecioara le-a dat de veste celor apropiati, spunandu-le: „Nu faceti din mutarea mea pricina de doliu, ci umpleti-va de bucurie si mai mare. Doresc sa merg la Fiul meu, Cel ce daruieste tuturor fiinta si viata. Si cand ma voi duce la El, nu voi inceta sa ma rog si sa mijlocesc pentru voi, pentru toti crestinii si pentru lumea intreaga, ca Cel ce o judeca in milostivirea Sa, sa se milostiveasca de toti credinciosii si sa-i intareasca si sa-i duca pe calea vietii, iar pe cei necredinciosi sa-i intoarca si sa-i faca pe toti o singura turma a Bunului Pastor care si-a dat sufletul pentru oile Sale si le cunoaste si ai Sai il cunosc!”, potrivit site-ului crestinortodox.ro.

Pentru ca se praznuieste „adormirea” Nascatoarei lui Dumnezeu, in credinta populara se spune ca urarile de „La Multi Ani” nu-si au locul. In aceasta zi, credinciosii merg la biserica pentru a se ruga si a se spovedi.

Adauga un comentariu