Titlurile zilei

Urletul mut al unui tată doborât de durere! Tulpina Delta i-a răpit soția și fiul de doar două zile sub privirea doctorilor. Întrebarea pentru medici: „De ce au vrut să o omoare?”

Publicat: 17 sept. 2021
Bărbatul și soția acestuia care a decedat
Dragoș Ionel și-a pierdut soția, Gabriela Ionel, și copilul din cauza infecției COVID-19

O familie care a revenit în țară după mulți ani de muncă în Spania a avut parte de cel mai urât coșmar! Tot ce au adunat o viață întreagă s-a spulberat în câteva săptămâni. Perfect sănătoși, un tată, o mamă însărcinată în 6 luni și fiul lor au devenit victimele noului virus. Toți aveau teste PCR negative, însă situația a luat o altă întorsătură

După mai mulți ani de muncă în Spania, o familie din Piatra Neamț, întoarsă recent în țară, s-a destrămat. Dragoș și Gabriela Ionel, împreună cu fiul lor, s-au întors după mai mulți ani petrecuți în străinătate, acasă. Bucuria a fost și mai mare pentru că familia Ionel aștepta și cel de-al doilea copil. Gabriela era însărcinată în luna a șasea. Toți aveau biletele de avion cumpărate pentru a veni în România. Pe data de 30 iulie 2021, cu două zile înainte de zbor, aceștia și-au făcut în Spania testele PCR, care au ieșit negative. Totul era bine și frumos până în ziua în care Gabriela Ionel a început să se simtă rău. Fiind și însărcinată, aceasta a decis să meargă la spital pentru mai multe investigații.

„Am venit toți din Spania cu teste PCR negative. După două zile, după ce am ajuns în țară, eu și soția mea am început să ne simțim rău. Eu mi-am revenit imediat, însă pentru ea ne-am făcut griji, deoarece era însărcinată. Am sunat la salvare, a venit, a luat-o de acasă, i-a făcut test rapid, care în primă fază era negativ. Eu am insistat să mi-l arate să văd că nu e pozitiv, pentru că mi-au spus că are o linie, dar o să aibă două și sigur e pozitiv. Au internat-o la infecțioase la spitalul din Piatra Neamț, la câteva zile după internare a început să se simtă din ce în ce mai rău, fiind nevoie de intubare”, a declarat Dragoș Ionel, soțul Gabrielei.

Familia Ionel și-a pierdut copilul pe care îl aștepta cu atâta dragoste

Odată cu agravarea stării de sănătate a Gabrielei, și copilul pe care îl purta în pântece a început să se simtă rău. Medicii au hotărât că cel mai bine în această situație este să intervină chirurgical pentru a scoate copilul. Dragoș a semnat că este de acord cu operația de cezariană. Din nefericire, copilul a murit după două zile, iar mama acestuia a rămas în continuare în stare foarte gravă.

„După mai multe zile petrecute în secța ATI, intubată, la spitalul din Piatra Neamț, și starea copilului s-a agravat. Ea fiind insărcinată, i-a transmis și copilului virusul. M-au sunat de la spital dacă sunt de acord ca să îi facă cezariană Gabrielei, deoarece aceasta nu mai are prea multe șanse de supraviețuire și măcar să salvăm copilul. Am mers într-un suflet la spital când am auzit și am semnat pentru intervenția chirurgicală. Am fost de acord.

Copilul s-a născut prematur la 6 luni, cântărind 800 de grame. Pentru că era afectat de boală încă din burtă, iar starea lui nu era una foarte bună, s-a hotărât transferul lui la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iași. Bebelușul avea o hemoragie internă la cap și nu a mai avut șanse de supraviețuire. Nu a trăit decât două zile. Am fost distruși când am aflat. Frățiorul său mai mare îl aștepta acasă. Gabriela a rămas în continuare intubată la Piatra Neamț, nici nu a apucat să-l vadă”, a adăugat bărbatul din Piatra Neamț

Dragoș Ionel îi suspectează pe medicii din Piatra Neamț de malpraxis

Dragoș Ionel îi suspectează pe medicii din Piatra Neamț de malpraxis. Acesta spune că din vina lor soția lui a ajuns în stare atât de gravă și când au văzut că nu mai fac față situației, au decis să o transfere la Iași. Bărbatul povestește că soția lui nu trebuia internată la Infecțioase, într-un salon cu alte persoane infectate.

„Când au văzut că nu mai fac față situației? Medicii din Piatra Neamț mi-au spus că cel mai bine e să o transferăm pe Gabriela la Iași. Au spus că este infectată cu tulpina Delta și că starea ei este din ce în ce mai gravă și îi depășește această situație. Eu am cerut încă de la început explicații de la ei, pentru că nu înțelegeam cum s-a ajuns în această situație.

Am mers la spital, am cerut dosarul Gabrielei să văd ce se întâmplă cu ea, când s-a infectat și cum s-a ajuns în situația asta dacă noi am venit cu teste negative, nu ne-a fost foarte rău, nu a mai fost nimeni în jurul nostru care să fie infectat. De ce dacă nu erau capabili să trateze o astfel de afecțiune, de ce au ținut-o atât? De ce dacă era gravidă au pus-o în salon cu alți pacienți pozitivi? De ce au vrut să o omoare?”, povestește în lacrimi Dragoș Ionel.

De ce medicii nu au transferat-o pe Gabriela de la început la Iași?

După ce starea de sănătate a Gabrielei s-a înrăutățit, medicii din Piatra Neamț au hotărât transferul la un spital din Iași. Aceștia au transmis familiei că sunt depășiți de situație. Gabriela a fost internată de urgență în secția ATI a Spitalului Clinic Județean de Urgențe „Sfântul Spiridon” din Iași. Femeia a rămas intubată și nu dădea niciun semn că își revine, chiar dacă, spune soțul femeii, ultimele teste COVID-19 au ieșit negative.

„Mi-au spus de la spital că o vor transfera cu elicopterul la Iași, pentru că este în stare foarte gravă și trebuie să ajungă în cel mai scurt timp. A venit o ambulanță și a luat-o. Abia mai respira. A ajuns la Iași, în secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului «Sfântul Spiridon», unde a stat intubată aproximativ o săptămână, starea ei fiind în continuare foarte gravă. Am ținut mereu legătura cu medicii din ATI să văd cum se mai simte și veștile erau tot mai proaste.

Tot ce îmi spuneau de bine era că ultimele teste COVID-19 au ieșit negative. Sunam mereu cu speranța că îmi vor da o veste bună, însă luni, 13 septembrie 2021, m-au sunat că a decedat. Am crezut că mi-a picat cerul în cap, nici nu am mai putut vorbi. I-am sunat eu înapoi, după câteva minute, și aveam atât de multe întrebări, la care nu am primit niciun răspuns. Vreau să merg până în pânzele albe să aflu adevărul și să văd din vina cui mi-am pierdut și soția, și copilul. Gabriela avea doar 36 de ani”, spune cu lacrimi în ochi Dragoș Ionel.

„Am venit cu firma de pompe funebre tocmai de la Petroșani și nu vor să mă lase să o iau”

Când a crezut că totul s-a terminat și se poate ocupa liniștit de înmormântarea soției sale, ajuns la Iași, s-a izbit de alte probleme. Dragoș știa că soția lui este declarată negativ și o poate lua acasă, pentru a face o ceremonie de înmormântare normală. Surpriza a fost când medicii legiști din cadrul Institutului de Medicină Legală Iași i-au spus că aceasta este pozitivă, iar trupul femeii trebuie sigiliat și trebuie respectate toate regulile impuse în această situație.

„Medicii de la ATI mi-au spus în continuu că ultimele teste au fost negative, iar când am ajuns la IML să o iau acasă, să-i fac o înmormântare așa cum se face, mi-au spus că e declarată pozitiv. Chiar de când m-au sunat de la spital am întrebat despre acest aspect și mi-au spus că e negativă și o pot lua acasă, iar lucrurile se vor desfășura normal. Ea a murit luni, pe 13 septembrie 2021, iar pe mine m-au chemat azi, 16 septembrie 2021, să ridic trupul.

Am venit cu firmă de pompe funebre tocmai de la Petroșani, de unde e ea, și surpriză, mi-au zis că e declarată pozitiv și trebuie să mi-o dea sigilată, iar când ajungem acasă, să o înmormântăm direct, după regulile lor. Eu nu am fost de acord cu așa ceva și am cerut o nouă testare. După ce am așteptat o zi întreagă rezultatul, acesta a fost tot pozitiv. Am reușit într-un final să o scot și am plecat către Petroșani. Eu mă voi întoarce în Iași pentru restul actelor mâine”, a spus ieri Dragoș Ionel.

Comentarii
 • Chiar daca venea din prima la ATI Spiridon tot aia era. De acolo nu prea iese nimeni.
  Si daca i-au bagat Remdesivir si Kaletra(Interzise de OMS, dar care la noi se dau in continuare) , soarta le-a fost pecetluita .
  Succes in lupta cu sistemul!

 • Îmi pare rău de drama prin care treci dar ăsta e sistemul mafiot sanitar din românia suntem pe cont propriu instituțiile statului nu te apără dreptatea trebuie să ți o faci singur

 • Eroii din linia întâi în lupta cu valurile de măriri salariale…
  Nu îi stresați prea tare pentru că își mai acordă vreun spor.
  Condoleanțe!

 • Cazul e limpede.
  Señor doctor medico a cerut dosarul pacientei. Curat español, nu ca la incompetentii nostri.
  I-auzi, ia, cica au vrut sa omoare pacienta !
  Pentru asta señor doctor medico trebuie sa se adreseze la Policia Municipal sau chiar la Procurore de la Playa y Sol.
  Cazul releva incompetenta sistemului sanitar românesc unde nici un occidental nu mai poate sa moara ca lumea. That is, de unde pana unde mortul de Covid se da in sicriu sigilat ?????
  Bai, asa ceva n-a vazut Madridul !!!

 • Hmmm, bine spunea cineva: toti cei care in anii din urma nu au reusit sa ia bacalaureatul, au devenit azi experti in COVID!!!!!!??????!!!!!????

 • Da, asa este ….ne omoara medici cu tratamentul lor de covid ,, remdesivier ….si altele,asa a omorat o si pe mama mea , se negativase cu o saptamana inainte de a muri …! Condoleante !

 • VACCINARE !!!!!!!
  Nu exista categorie de varsta evitata de acest virus ! Se moare de la varsta de 1 zi la 100 de ani !
  Gravidele se pot vaccina !

 • Remdesivir si Kaletra bai sintem in urma rau inapoiati si fata de Africa bai ca te omoara cu zile sistemul medical criminal din Romania. Aia ministra sanatatii care mai liorbaie din cand in cand macar atat lucru nu face sa se intereseze de protocoalele actuale de tratament anticovid chinezesc de la alte tari din Europa si din lume. Dar vezi… ca protocoalele actuale de tratament din alte tari sint mai scumpe si ROMANIKA NU-SI PERMITE ASA CA MURITI MAAAAI ROMANI sistemul sanitar nu are bani decat pentru ei sa fure. Domnule trebuia sa dai vreo 2000 acolo de lei MITA ca poate gaseau ei calaii doctori niste tratamente, esti in Romania. NU MAI DATI MITA LA DOCTORI SINTEM SINGURA TARA CARE DA MITA LA DOCTORI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Hapsanii si vesnic nesatulii de medici nu au pic de empatie, in orice situatie s-ar afla bolnavul, tot iau mita desi au salariile foarte mari. Asa ceva nu vezi nicaieri in lume !!! E strigator la cer. Credeti ca se alege ceva din banii astia de mita luati pe suferinta oamenilor?! Bani cheltuiti pe bautura, destrabalari si batjocura. Dar pe de alta parte mai este un lucru: cand un om trebuie sa moara, 100 de medici buni nu il pot salva, iar cand un om trebuie sa traiasca, nici 100 de medici prosti nu il pot omori. Viata omului e ca un fir de paianjen, de asta singura nadejde este la Bunul Dumnezeu pentru ca El a dat El a luat.
  Domnul nostru Iisus Hristos sa intareasca familia sa treaca peste!

 • Adică ăla de plătește asigurare de sănătate la stat.
  Ce se face din banii ăia ?
  Să citim împreună:
  – ambulanță gratis.
  – elicopter gratis.
  – tratament gratis.
  – cezariană gratis.
  – salariile medicilor care s-au ocupat de caz, asistente, infirmiere, ambulanțier.
  – cost tratamente, de la pansament la medicamente si oxigen. Plus instrmentarul.
  – dezinfectanți și hrană.
  – vaccin gratuit ( bine, ăștia nu știu ce e aia ).
  Boooon.
  Păi în atari condiții să nu dai in judecată (până în pânzele albe) sistemul sanitar românesc pentru ca ți-a ucis cu bună știință famelia și ți-a risipit (am citit în articol) agoniseala de-o viață ?
  Da’ lasă, că are „RRomanika” de unde !

 • Și uite așa sistemul sanitar de stat…chiar stă.Degeaba plătim asigurări-tot murim la ei la spital in poarta!Astia cu “vaccinul”nu aveți și tratamente anti-șpagă la doctor?Vreun vaccin ceva care sa ii injecteze/imunizeze cu profesionalism?Pentru amărâtă asta nu zboară Smurd-ul …pentru politicieni da!Succesuri!

 • Umbla vorba ca heroii din linia intăi sunt dispuși sa se vaccineze și cu al treilea vaccin -numai sa nu piardă sporurile …pardon…șpăgile:)

 • Dureros , și asta pentru ca când avem o răceala sau un pic de temperatura fugiți repede la spital. Vreau sa va întreb pe toți: Cu ce se vindeca bătrâni de răceala sau gripa dintre sezonul rece și cald ? Nu aveți decât sa suportați protocoalele criminale OMS și a lui Arafat.

 • Vaccinul nu oferă garanție, iar personalul sanitar ar trebui să-și ia lumea-n cap la cata bătaie de joc este la adresa lui din partea acestor „a toate știutori” ce comentează. Simptomele au debutat după doua zile de la sosire, se afirma, dar orice virus are o perioada de incubatie pana sa dea simptome, perioada ce poate fi de plus/minus 14 zile din ce știu. Deci, „experților” în medicina și mai ales în…șpagă, cum explicați?

 • Analfabetizare grea…”atotștiutori”.La fel ca ăștia care se dau experți in medicina dar folosesc medicamente experimentale sau protocoale învechite.Și le murise doar a șpagă.

 • Deci rezultatele au fost negative tot timpul, pana la analiza IML…acolo a iesit pozitiv. Dar IML este deasupra oricaror suspiciuni, desigur.

 • Pentru „Jana draga”, spui doar…”știu toate” sau, știu tot? Da, discutabil. Dacă în România se folosesc medicamente experimentale, am mai spus-o pentru cine are „urechi” sa audă, este vina, în principal, a autorităților politice. Nici cu cele consacrate nu este în regula. Mă refer la cele din importul vestic, sunt…subdozate. Tot autoritățile statului sunt de vina ca accepta mizeria asta, nu medicul din sistem. El lucrează cu ce are. Vorbești de protocoale? Las-o balta, habar nu ai cu ce lege se „mănâncă”…

 • Cum de la orice boala sistemul imunitar creează anticorpi? La fel se întâmplă și în cazul covid, de ce trebuie sa ma vaccinez dacă am anticorpi dobândiți natural?? Mama mea a fost infectata și 2 săptămâni s-a simțit foarte rău. După o perioada și-a făcut testul de anticorpi și surpriza… avea numărul de anticorpi dublu față de vecina care se vaccinase!! Ăștia care va dați inteligenți cu vaccinul, aveți idee câți ani trebuie sa fie testat un vaccin înainte sa fie aprobat?? În cazul covid au și scos vaccin într-un an. Hai ma lași!

Adauga un comentariu