Secretele istoriei

Urmari ale razboaielor daco-romane

Publicat: 19 ian. 2015
3

Razboaiele dacice au reprezentat un triumf urias pentru Roma si armatele sale. Traian a anuntat 135 de zile de sarbatoare in intreg imperiul. Minele de aur bogate ale Daciei au fost folosite de romani, asigurand surse importante de finantare pentru alte campanii romane.

Vezi si TEORIE HALUCINANTA: De ce nu iubesc Iluminatii Romania.

Cele doua razboaie au reprezentat victorii importante in cadrul campaniilor expansioniste ale Romei, castigand sprijinul si admiratia oamenilor pentru Traian. Prin cuceririle ulterioare din Asia, Traian a realizat cea mai mare intindere din istoria Imperiului Roman. O mare parte a populatiei masculine a Daciei a fost ucisa in lupta, trecuta in sclavie sau inrolata in legiuni romane si trimisa sa lupte la mare distanta de Dacia, in parte pentru a descuraja alte rebeliuni. Mai putin de jumatate din Dacia a fost oficial anexata si apoi organizata ca provincie a imperiului (Dacia romana).

Vezi si Cat a mostenit poporul roman de la daci si romani

Perioada de dupa razboaiele dacice a fost, prin folosirea tezaurului dacic si prin preluarea si extinderea exploatarii aurului din Carpatii Apuseni, una de crestere economica sustinuta si de relativa pace la Roma. A fost inceput un mare proiect de constructii, imbunatatind infrastructura Romei in general. Traian a devenit cu adevarat un imparat civil, deschizand drumul unor intariri interne ulterioare in cadrul imperiului, ca stat unitar.

Adauga un comentariu