Secretele istoriei

Urmarile celui de-al Doilea Razboi Mondial, Germania

Publicat: 17 ian. 2014
3
Urmarile celui de-al Doilea Razboi Mondial, ca pierderile omenesti si o lume in ruine, au fost fatale pentru toata Europa, dar poate cel mai mult a suferit populatia din Germania. Chiar in zilele de azi au loc aici explozii de pe urma unor bombe ramase de pe timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial.

Vezi si Planul secret al americanilor ce putea pune capat celui de-al Doilea Razboi Mondial   

Duminica, 3 noiembrie 2013, la ora 17:36, peste 20.000 de persoane au fost evacuate din locuintele lor din Dortmund, un oras din vestul Germaniei, dupa ce autoritatile au gasit o bomba imensa din Al Doilea Razboi Mondial, pe care se pregatesc sa o dezamorseze. Bomba de aproape doua tone a fost descoperita dupa ce expertii au analizat mai multe fotografii facute din aer, pentru a depista astfel de dispozitive care nu au explodat in timpul razboiului, relateaza CBS News. Astfel de dispozitive neexplodate sunt frecvent descoperite in Germania, insa cazurile in care se gasesc bombe atat de mari sunt extrem de rare.

Vezi si Povestea cainilor anti-tanc folositi in cel de-Al Doilea Razboi Mondial – VIDEO  

O bomba cu dimensiuni similare a fost descoperita in 2011 in orasul Koblenz, care se situeaza de-a lungul fluviului Rin. La acea vreme, aproximativ 45.000 de persoane au fost evacuate pentru dezamorsarea dispozitivului exploziv.
La data 3.01.2014, pe la ora pranzului, un excavatorist de 50 de ani a murit si trei persoane au fost grav ranite din cauza accidentului din Euskirchen, cauzat de explozia unei bombe ramase de pe timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. In apropierea locului accidentului au fost dezamorsate anterior si alte bombe. Explicatia existentei unui numar atat de mare de bombe neexplodate este ca locul se afla in apropierea de gara de cale ferata a localitatii, care a fost bombardata de Aliati.
Seismografele din regiune au inregistrat un cutremur slab, de intensitate 0,6 pe scara Richter.
Adauga un comentariu