Secretele istoriei

Urmarile devastatoare ale atacului Boko Haram in Nigeria, surprinse din satelit. O femeie a fost ucisa in timp ce nastea

Publicat: 15 ian. 2015

In timp ce toti eram cu ochii pe Franta, s-a produs unul dintre cele mai mare atentat terrorist din istorie: 2000 de morti.

Organizatia Amnesty International a facut publice imagini surprinse din satelit cu urmarile devastatoare ale masacrului condus asupra unor sate din Nigeria, cel mai probabil de catre islamisti Boko Haram.

Combatantii islamisti Boko Haram au ucis o femeie chiar in timp ce nastea in timpul celui mai „distrugator” atac al lor din ultimii 6 ani in Nigeria, a anuntat, joi, Amnesty International.

Vezi si Islamistii au lansat un atac fara precedent in inima ortodoxiei din Romania

Intr-un comunicat de presa, organizatia care apara drepturile omului povesteste, citand un martor local, ororile atacului asupra satului Baga, din nord-estul Nigeriei. Potrivit supravietuitorilor, o femeie care nastea a fost impuscata alaturi de numerosi copii. „Copilul era pe jumatate afara, cand femeia a fost impuscata” a povestit un martor.

Vezi si Acestea sunt fenomenele inexplicabile petrecute in momentele cheie ale istoriei

„Au ucis atat de multi oameni. Am vazut peste 100 de persoane moarte in Baga. In timp ce alergam, trageau asupra noastra cu mitralierele” a povestit un alt martor.

„Erau cadavre peste tot” a marturisit o localnica. Un barbat care a scapat din Baga a declarat ca, la intoarcerea sa, dupa ce a stat ascuns in padure timp de 3 zile, „a mers pur si simplu pe cadavre” pe o distanta de 5 kilometri, scriu cei de la stirileprotv.ro.

Amnesty International a publicat imagini surprinse din satalit care arata amploarea distrugerilor in zona satelor Baga si Doron Baga. Imaginile arata ca cele doua sate au fost pur si simplu rase de pe fata pamantului. Atacul in aceasta zona a avut loc pe 3 ianuarie.

Numarul total al victimelor nu este cunoscut, dar Amnesty International a evaluat bilantul atacului la 2.500 de morti si peste 3700 de locuinte distruse. In acest timp, guvernul nigerian anunta un bilant de doar 150 de morti.

Adauga un comentariu