National

URMARIRE PENALA pe numele lui Sebastian Ghita, in cazul amenintarilor cu MOARTEA

Publicat: 16 mai 2014
1

Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ) anunta ca a dispus inceperea urmarii penale in rem, dupa ce primarul sectorului 3, Robert Negoita a facut plangere penala impotriva deputatului PSD Sebastian Ghita, acuzandu-l de amenintare.

Citeste si: Sebastian Ghita, denuntat la DNA pentru SANTAJ si trafic de influenta

„Biroul de informare publica si relatii cu presa din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie este imputernicit sa aduca la cunostinta opiniei publice urmatoarele:

In cauza avand ca obiect plangerea formulata de numitul Negoita Robert impotriva lui Ghita Sebastian, procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au dispus astazi, 16.05.2014, inceperea urmaririi penale cu privire la fapta sesizata, sub aspectul savarsirii infractiunii de amenintare. In interesul solutionarii cauzei, in perioada urmatoare vor fi efectuate audieri. Pe parcursul derularii cercetarilor, vom informa opinia publica. Facem precizarea ca inceperea urmaririi penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”, anunta un comunicat al Parchetului.

Citeste si: Scandal in PSD: SEBASTIAN GHITA m-a AMENINTAT CU MOARTEA, spune Robert Negoita. Am depus plangere

Primarul Sectorului 3, Robert Negoita, a depus marti, la PICCJ, o plangere penala impotriva deputatului Sebastian Ghita, dupa ce acesta l-ar fi amenintat cu moartea la telefon, edilul neoferind, la iesirea de la parchet, lamuriri despre posibilele motive ale gestului demnitarului.

„Aici am o plangere penala impotriva numitului Sebastian Ghita, deputat, care acum o saptamana m-a sunat si m-a amenintat la telefon intr-un mod josnic si rusinos. M-a amenintat inclusiv cu moartea, adica o chestiune, in opinia mea, foarte grava si, din aceasta perspectiva, cred ca este de datoria mea sa dam un semnal in aceasta tara ca cu astfel de securisme si cu astfel de comportament mergem mai departe. Este mare pacat ca un deputat in Romania, in Europa, ameninta cu moartea un primar de sector”, a declarat Negoita.

Edilul Sectorului 3 a mai aratat ca justitia trebuie sa lamureasca acest caz si ca are incredere in anchetatori. Intrebat cum au sunat amenintarile, in special cele cu moartea, Negoita a raspuns: „Mi-a spus: ‘Te termin. Ai intrat pe mana mea, o sa te termin. Mori de mana mea, nu o sa te las’. Astea sunt cuvintele pe care mi le-a spus”.

Citeste si: Ghita arunca BOMBA: „Antonescu este implicat intr-o afacere cercetata de DIICOT”

Robert Negoita a mai spus, intrebat daca a inregistrat convorbirea telefonica in care a fost amenintat: „Nu fac asa ceva, nu sunt securist”, el precizand, in acelasi context, ca stie ca institutii abilitate ale statului inregistreaza convorbiri telefonice.

Primarul a mai aratat ca nu era in relatii de prietenie sau de afaceri cu Sebastian Ghita.

Plangerea lui Negoita a fost inregistrata la Registratura Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie (PICCJ), urmand sa fie repartizata unui procuror.

Citeste si: Dosarul lui SEBASTIAN GHITA ar putea fi inchis pentru ca faptele s-au prescris

Negoita a spus ca va reveni la Parchet atunci cand va fi chemat de un procuror, pentru declaratii.

Robert Negoita si Sebastian Ghita sunt colegi de partid – PSD, unde primul este vicepresedinte, iar al doilea, deputat de Prahova.

Adauga un comentariu