Actualitate

Urmariti LIVE VIDEO direct din Sofia, o operatie in premiera efectuata de medicul Iesean Victor Costache – LIVE VIDEO

Publicat: 15 aug. 2019
Editia PDF
11 Oct. 2019

O echipa formata din mai multi reputati medici romani se afla in aceste zile in Sofia, capitala Bulgariei, unde vor efectua, impreuna cu specialistii chirurgi bulgari, mai multe interventii chirurgicale in premiera, la Acibadem City Clinic. O echipa BZI s-a deplasat la Sofia si este alaturi de medicii romani, pentru a transmite live, in cursul zilei de Vineri, 16 august (ora o vom anunta in timp util, dupa ce echipa de medici va fixa programul operator al zilei), o interventie chirurgicala efectuata in premiera in capitala Bulgariei. Dr. Victor Costache, cel care este implicat in mai multe proiecte care au drept scop dezvoltarea chirurgiei cardiace minim invazive si in centrele din jur se afla la conducerea echipei chirurgicale.

Joi, 15 august, la Acibadem City Clinic s-a efectuat o alta interventie chirurgicala condusa de medicii romani, aceasta fiind un adevarat succes. In cursul zilei de joi, echipa de chirurgie cardiovasculara a Facultatii de Medicina din Sibiu, care activeaza in cadrul Spitalului Medlife Polisano va efectua impreuna cu colegii de la Alcibadem City Hospital Sofia primele interventii de chiurgie valvulara aortica endoscopica din cadrul Alcibadem. In prealabil, in luna iunie o echipa din Bulgaria condusa de dr. Assen Kelchev, seful sectiei de chirurgie cardiovasculara de la Alcibadem City Hospital, a efectuat un stagiu de pregatire de o saptamana la Centrul de Boli Cardiovasculare din Sibiu, unul din centrele de referinta in Europa de Est in domeniul chirurgiei valvulare-endoscopice

Astfel, in perioada 15-16 august, echipa mixta de medici romani si bulgari, coordonata de cei doi chirurgi dr. Costache si dr. Kelchev, vor efectua patru interventii de protezare valvulara aortica endoscopica prin minitoracotomie la pacienti ce sufera de stenoza aortica severa. Aceasta interventie se realizeaza de rutina la toti pacientii suferind de aceasta afectiune in Sibiu incepand din 2015. Aceasta procedura minim invaziva are multiple avantaje: absenta durerilor postoperatorii, perioada de spitalizare post operatori mult redusa (in medie trei zile fata de sapte la o interventie clasica prin sternotomie), reintegrare in viata activa socio profesionala aproape imediata. Din echipa medicala vor face parte dr. Victor Costache, dr. Irina Modriga (ATI), dr. Cristina Pitis (cardiologie), dr. Sebastian Oana (circulatie extracorporeala), dr. Orsoyla Kovacs (bloc operator).

Medicul iesean, dr. Victor Costache, a vorbit despre prima operatie efectuata in Sofia dar si despre interventia care va avea loc vineri si care va fi transmisa LIVE de BZI.
"Operatia care a fost efectuata joi a fost o dubla premiera, atat pentru Bulgaria cat si pentru echipa spitalului Acibadem. Am realizat prima interventie de inlocuire valvulara aortica pe cale minim invaziva, fara taierea sternului. Vineri va fi o alta interventie, trebuie sa-i autonomizam pe colegii din Bulgaria, pentru a putea realiza astfel de operatii si sa foloseasca noua tehnologie de autosutura si de fixare a valvelor ", a precizat dr. Victor Costache.
Echipa medicala de la Acibadem City Clinic este incantata de prezenta echipei de specialisti romani.
" Suntem incantati sa ii avem alaturi pe profesorul Victor Costache, impreuna cu echipa sa. Programul nostru de chirurgie invaziva a inceput cu sosirea mea la Sibiu, unde am ramas timp de o saptamana, plina de evenimente, in care am descoperit diverse noi tehnologii de chirurgie cu rezultate spectaculoase", a precizat dr. Assen Kelchev, seful sectiei de chirurgie cardiovasculara de la Alcibadem City Hospital.loading...

Comentarii
Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit