Hardware

Urmatoarele placi video integrate de la Intel vor fi mai puternice

Publicat: 02 mai 2013
5
Placile video integrate ale Intel au  primit numeroase critici in ultimii ani. Cu toate ca, incepand cu generatia a doua de procesoare Intel Core, procesoarele grafice au fost imbunatatite, acestea nu puteau fi folosite pentru jocuri, potrivit Gizmodo.
Acest lucru urmeaza sa se schimbe. Intel a prezentat Iris generatia urmatoare de placi grafice ce vor veni impreuna cu generatia a patra a procesoarelor Intel Core.
Noile placi video vor fi de doua sau de trei ori mai performante decat cele Intel HD 3000 si HD 4000 gasite pe procesoarele Ivy Bridge.
Practic, jocurile care pana acum sacadau sau nu functionau vor putea fi rulate fara probleme pe ultrabook-urile si laptopurile cu procesoare Haswell.
Vor fi doua tipuri de placi grafice Iris. Cele Intel Iris Graphics 5100 vor fi integrate pe procesoarele Intel Core i7-4000 U (care vor fi folosite la ultrabook-uri) iar cele Intel Iris Pro Graphics 5200 isi vor gasi locul pe procesoarele pentru laptopuri si pentru desktopuri.
Cei de la Intel sustin ca performanta Iris va fi de doua ori mai mare fata de generatia anterioara in cazul ultrabook-urilor si de trei ori mai mare in cazul laptopurilor si computerelor desktop. Placile Iris vor fi compatibile cu tehnologii precum OpenCL, DX 11.1, OpenGL 4.1, 4K si vor putea imparti imaginea pe trei monitoare.
Adauga un comentariu