Eveniment-Social

USAMV Iasi incepe anul universitar 2018-2019 si inaugureaza o cladire noua pentru studentii de la Ingineria produselor alimentare

Publicat: 14 sept. 2018

Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara “Ion Ionescu de la Brad” – USAMV Iasi va marca deschiderea anului universitar 2018-2019 printr-o festivitate ce va avea loc in Aula Magna “Haralamb Vasiliu”, luni, 17 septembrie 2018, ora 11.00.

La eveniment vor fi prezenti Secretarul de stat din cadrul Ministerului Educatiei Nationale, Ioan Stefan Groza,  oficialitati locale, Primarul Iasului – Mihai Chirica, Prefectul – Marian Serbescu, Presedintele Consiliului judetean – Maricel Popa,  Rectori si prorectori ai Universitatilor publice din Iasi, Directori de Colegii agricole, Directori de statiuni agricole din Regiunea Nord-Est si de institutii deconcentrate judetene, Directori de societati agricole de top si alte institutii partenere, alaturi de intreaga comunitate academica a universitatii. Ceremonia ii va avea in prim plan pe studentii aflati in primul an de studii, la USAMV Iasi fiind inmatriculati la licenta in anul I peste 650 de tineri. De asemenea, vor fi acordate premii de excelenta pentru rezultate profesionale deosebite obtinute de absolventii promotiei 2018.

In cadrul evenimentului de luni, 17 septembrie, Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara “Ion Ionescu de la Brad” din Iasi va inaugura o cladire noua destinata specializarilor din Industria alimentara:  Tehnologia Prelucrarii Produselor Agricole, Protectia Consumatorului si a Mediului si Controlul si Expertiza Produselor Alimentare. Studentii acestor specializari vor beneficia de sase ateliere unde vor fi prelucrate produse alimentare, concret este vorba de ateliere de microproductie pentru prelucrare lapte, prelucrare carne, carmangerie, patiserie, panificatie si procesare bere. De asemenea, odata cu inaugurarea noii cladiri tinerii vor avea acces la 18 laboratoare didactice, patru laboratoare de cercetare si trei sali de conferinte ultramoderne.

”Cladirea, absolut noua, cu aproape 7000 metri patrati, este destinata studentilor de la specializarile din domeniul Ingineriei produselor alimentare, in care, pe langa spatiile didactice, laboratoarele de cercetare si salile de conferinte, avem si sase ateliere de microproductie unde vor lucra studentii, coordonati de cadrele didactice si personalul tehnic de specialitate, in asa fel incat pregatirea lor practica sa fie la nivelul cerintelor pietei muncii”, a precizat prof. univ. Dr. Vasile Vintu, Rectorul USAMV Iasi.  loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit