Culinar

Uscarea smochinelor pentru iarnă. Ce beneficii miraculoase au fructele pentru sănătate

Publicat: 08 iul. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Uscarea smochinelor pentru iarnă. Ce beneficii miraculoase au fructele pentru sănătate
Uscarea smochinelor pentru iarnă nu este un proces deloc complicat

Uscarea smochinelor pentru iarnă se poate realiza prin două metode. Fructele se pot deshidrata la soare sau în cuptor. Prima variantă durează ceva mai mult timp. De asemenea, dacă preferați ca acestea să fie mai dulci, pot fi fierte în prealabil într-un sirop de zahăr.

Boabele de vin, așa cum mai sunt denumite, au multiple beneficii pentru sănătatea organismului. Acestea îmbunătățesc digestia, cresc libidoul și vă ajută să vă păstrați greutatea corporală. Mai mult de atât, smochinele contribuie și la menținerea unui ten neted și tânăr.

Uscarea smochinelor pentru iarnă

Smochinele se pot consuma atât proaspete cât și uscate. Deși multe persoane le numesc fructe, acestea sunt de fapt o floare de smochin ce mai sunt denumite și boabe de vin. Pentru a fi uscate, aveți nevoie ca smochinele să fie proaspete și coapte. Mai întâi de toate se vor spăla foarte bine și se îndepărtează orice urmă de mizerie sau zonă deteriorată. Dacă doriți ca fructele uscate să fie mai dulci, va trebuie să le fierbeți într-un sirop din trei căni de apă și un pahar de zahăr, timp de 10 minute. Ulterior, acestea vor fi uscate foarte bine, apoi vor fi pregătite pentru uscare. Smochinele vor fi puse pe un suport de sârmă și vor fi acoperite cu o folie pentru a fi ferite de praf și insecte. De asemenea, pot fi tăiate în jumătate pentru a grăbi procesul. Boabele de vin vor fi lăsate la soare timp de 4-6 zile, apoi vor fi ținute într-un loc umbrit. 

Uscarea smochinelor pentru iarnă se poate realiza și la cuptor. Fructele vor fi puse într-o tavă tapetată în prealabil cu hârtie de copt, apoi vor fi acoperite cu o altă hârtie de copt și o tavă. Acestea vor fi lăsate timp de 2 ore la 80 de grade. Ulterior, se va lua tava de deasupra lor și se mai lasă pentru încă alte două ore la 60 de grade. Trebuie să aveți în vedere că ușa cuptorului trebuie să fie lăsată întredeschisă de un centimetru. La final, se pot păstra în cămară sau pot fi congelate. 

Ce beneficii miraculoase au fructele pentru sănătate

Smochinele uscate au numeroase beneficii pentru sănătatea organismului. Acestea îmbunătățesc digestia, fiind o sursă bogată de fibre și pot preveni și combate constipația. Un studiu efectuat de către Universitatea Loma Linda a demonstrat faptul că fructele vă pot ajuta să mențineți greutatea corporală. Mâncând aproximativ 120 grame de smochine timp de 5 săptămâni, persoanele studiului nu au luat deloc în greutate. 

Boabele de vin ajută și la menținerea unei flori intestinale sănătoase deoarece conțin prebiotice. Mai mult de atât, fructele contribuie la un ten mai tânăr și neted datorită acidului galic și acidului clorogenic. Primul acid are proprietăți antibacteriene, iar al doilea scade tensiunea arterială. De asemenea, smochinele sunt bogate într-o substanță denumită rutin ce previne cheagurile de sânge și îmbunătățește circulația sanguină. Probabil nu știați, dar boabele de vin sunt considerate un afrodiziac natural. Acestea conțin magneziu, un supliment ce contribuie la producerea hormonilor sexuali. 

Uscarea smochinelor pentru iarnă nu este un proces deloc complicat. Trebuie să acordați o atenție sporită asupra fructelor să fie coapte și să nu fie stricate. 

Adauga un comentariu